BioNTech/Pfizer test sonuçlarını açıkladı: Kovid-19 aşısı 5-11 yaş grubunda koruyucu ve güvenli

Yapılan açıklamada, aşının 5-11 yaş grubu çocuklarda bağışıklık tepkisi oluşturduğu ve kullanım izni için en kısa sürede yetkili makamlara başvurulacağı belirtildi

Fotoğraf: Reuters (arşiv)

İlaç üreticisi Pfizer ile BioNTech, Kovid-19 aşısının faz 2 ve 3 çalışmalarında 5-11 yaş grubu çocuklarda daha önce 16-25 yaş grubunda gözlemledikleriyle eşleşen bağışıklık tepkisi (antikor seviyesi) oluşturduğu bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şirketten yapılan ortak açıklamada, kullanım izni için en kısa sürede yetkili makamlara başvurulacağı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Pfizer Başkanı Albert Bourla, ABD'de temmuzdan bu yana çocuklarda Kovid-19 vakalarının yaklaşık yüzde 240 arttığını belirterek "Halk sağlığı aşılama ihtiyacını vurguluyor. Klinik deneme sonuçları 5 ila 11 yaş grubu çocuklar için aşımızın onaylanması için güçlü temel sağlıyor ve bu sonuçları acilen FDA'ya ve diğer yetkili makamlara sunmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

BioNTech Üst Yöneticisi (CEO) ve Kurucu Ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin de kış mevsimi başlamadan önce okul çağındaki çocuklar için yetkili makamlara veri sundukları için mutlu olduklarını belirtti.

BioNTech'in kurucu ortağı Dr. Özlem Türeci ise, 10 Eylül'de, 12 yaş altı çocuklar için Kovid-19 aşısının üretimini hazırladıklarını; aşının aynı ancak daha az dozda olacağını açıklamıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU