Seçimden hemen önce Kanada Başbakanı Trudeau'nun başını ağrıtacak bir fotoğraf sızdırıldı

2019'daki seçimlerden önce de aynı olay yaşanmıştı

Justin Trudeau'nun kafasına iki hafta önce seçim kampanyasında taş atılmıştı (Reuters)

Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun başı, bugünkü seçimlerden hemen önce sızdırılan bir fotoğraf yüzünden derde girdi.

Başbakan'a muhalif olan ve Muhafazakar Parti lideri Erin O'Toole'u destekleyen Canada Proud adlı hareket, Trudeau'nun 2001'de yüzünü kahverengiye boyadığı partiden daha önce görülmemiş bir görüntü paylaştı.
 

E_sMj4AXIAAh9rA.jpg
Bugün sızdırılan görsel Trudeau'nun canını sıkabilir (Twitter / @WeAreCanProud)


2019'daki seçimlerden önce Time dergisinin ortaya çıkardığı olayda, Trudeau'nun 2001'de öğretmenlik yaptığı lisenin "Binbir Gece Masalları" temalı galasına yüzünü boyayarak "Alaaddin" kılığında gittiği öğrenilmişti. Lisenin yıllığından alınan fotoğraf epey tepki çekmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

O dönemde bu hareketin ırkçı görüneceğini düşünmediğini söyleyen Trudeau, "Ama şimdi bunun ırkçı bir şey olduğunu kabul ediyorum ve özür diliyorum" diye konuşmuştu.

Canada Proud'un da bugünkü federal parlamento seçimleri başlamadan paylaştığı görüntü eleştiri oklarının hedefi oldu. Twitter'da bir kullanıcı Trudeau'ya attığı mesajda şöyle yazdı:

Yeni fotoğrafta neden siyah yüzlü tek kişi sensin? Geçen sefer bu hareketin o dönem yaygın olmasını bahane etmiştiniz. Fotoğrafta bunu senden başka yapan kimse yok. Bu sefer özür dilediğinde ‘beyazlığı' suçlama. Bu sadece senle alakalı.

Bir başka kullanıcıysa Trudeau'yla hemen hemen aynı yaşta olduğunu belirterek "20 yıl önce gerçekten aptalca seçimler yaptım ama yüzümü boyamak bunlardan biri değildi" dedi.

 

69e5fbdf-90c7-4ddd-b9ad-d997d8fe3f1e.jpg
Trudeau​​​​​​​, Ekim 2019'da sızdırılan fotoğrafa rağmen seçimleri kazanmıştı (Time)

 

Bugün Türkiye saatiyle 14.00'te başlayacak seçimlerin salı 05.00'te bitmesi hedefleniyor.

Kanada merkezli CTV News'in yaptırdığı ve 800 kişinin katıldığı bir ankete göre iki parti birbirine epey yakın. Katılımcıların yüzde 32,4'ü Trudeau'nun partisi Kanada Liberal Partisi'ne, yüzde 31,2'siyse Muhafazakar Parti'ye oy vereceğini söyledi.

 

Independent Türkçe, Sputnik International, CTV News, AFP, BBC Türkçe

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU