Yüzüklerin Efendisi: "Film üçlemesinin müziklerini yapan Howard Shore'la dizi için görüşülüyor"

Howard Shore'un besteleri Yüzüklerin Efendisi filmlerinin başarısında büyük bir paya sahip

Yüzüklerin Efendisi üçlemesi 2003'te vizyona giren Kralın Dönüşü'yle (Return of the King) sona ermişti (IMDb)

Peter Jackson'ın yönetmenliğini yaptığı Yüzüklerin Efendisi (The Lord of the Rings) film üçlemesinin müziklerini besteleyen Howard Shore'un aynı evrende geçecek dizi için Amazon Prime'la görüştüğü iddia edildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Deadline'ın bildirdiğine göre Shore'un merakla beklenen dizinin müziklerini üstlenmek için dijital yayın platformuyla görüşmesi evrenin hayranları açısından büyük bir gelişme. Amazon'un söz konusu hamlesi birçok hayranın diziyle daha kolay bağ kurmasını sağlayabilir.

Film üçlemesinin kült statüsüne erişmesinde büyük pay sahibi Shore, Yüzüklerin Efendisi müzikleriyle üç Oscar kazanmıştı. Shore'un üç Altın Küre ve 4 Grammy ödülü de bulunuyor. 

Televizyon tarihinin en maliyetli yapımı olmaya hazırlanan dizi açısından Shore'un kadroya dahil olması Yüzüklerin Efendisi atmosferinin yaratılması açısından son derece kritik. 

J.R.R. Tolkien'in eserlerinden uyarlanan ve henüz ismi açıklanmayan dizinin ilk sezon çekimlerinin tamamlandığı ve 2 Eylül 2022'de izleyicilerle buluşacağı belirtilmişti. 

 

 

İlk sezonun post prodüksiyon aşamasının Haziran 2022'ye kadar devam edeceği ve ikinci sezonunun hazırlıklarının da 1 Haziran 2022'de başlayacağı aktarılıyor. 

Amazon Prime'da yayımlanacak dizi Orta Dünya'nın İkinci Çağı'nda geçecek. Geçen ay diziden yayımlanan ilk fotoğraf Tolkien'in yarattığı evrenin hayranlarını epey heyecanlandırmıştı

 

Independent Türkçe, Deadline, We Got This Covered

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU