Kılıçdaroğlu'ndan 2019 hatırlatması: Benzer iftiralarla milleti korkutmaya çalışıyorlar

"Hiçbir vatandaşımızın ekmeğiyle, kılık kıyafetiyle, inancı ve ibadetiyle, dili ve kültürüyle uğraşmayan bir sistem inşa edeceğiz"

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2019'daki yerel seçim öncesi muhalefet hakkında ortaya atılan iddialarının bir benzerinin bugün de yaşandığına dikkati çekerek “Benzer iftiralarla milleti korkutmaya çalışıyorlar. Hiçbir vatandaşımızın ekmeğiyle, kılık kıyafetiyle, inancı ve ibadetiyle, dili ve kültürüyle uğraşmayan bir sistem inşa edeceğiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, PolitikYol Genel Yayın Yönetmeni Ali Haydar Fırat’a ve Yayın Koordinatörü Murat Aksoy’a gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Yeniden inşa”

Buna göre CHP lideri, “Bizim ortaklığımız salt iktidarı hedefleyen bir ortaklık değildir. Bizim ortaklığımız ülkeyi ve kurumları ayağa kaldıracak, yeniden inşa edecek bir seferberlik ve büyük bir dayanışmadır. Kurtuluş ve kuruluş ruhunun cisimleşmesidir” dedi.

“Herkesi aynı çatı altında yaşatacağız”

“Muhafazakar vatandaşların yeni iktidar döneminde endişe duymaları yönünde” bir algı oluşturulmaya çalıştığını ifade eden Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Yerel seçim öncesi halkı korkutmak için inanılmaz iftiralar attılar. Belediyeleri teröristler yönetecek, faturaları teröristler kesecek dediler. Milletimiz bu yalanlara itibar etmedi. Şimdi de benzer iftiralarla milleti korkutmaya çalışıyorlar. Hiçbir vatandaşımızın ekmeğiyle, kılık kıyafetiyle, inancı ve ibadetiyle, dili ve kültürüyle uğraşmayan bir sistem inşa edeceğiz. Kimse çete gibi davranmayacak, kimse kimsenin malına mülküne çökmeyecek. Çünkü ülkemizde hukuku egemen kılacağız, demokrasiyi egemen kılacağız, barışı ve özgürlüğü egemen kılacağız. Bu yeni dönemde yandaşlığın yerini liyakat alacak, adaletsizliğin yerini hak, hukuk ve adalet alacak. Lüksün ve şatafatın yerini sadelik, şeffaflık ve tasarruf alacak. Cumhuriyetimiz gibi kimsesizlerin kimsesi olup herkesi aynı çatı altında bir ve beraber yaşatacağız. Kutuplaşma olmayacak, dışlama olmayacak, ötekileştirme olmayacak. Millete 20 yıldır açlık, yokluk ve sefalet yaşatanlar şimdi korkularla iktidarlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Biz korkuyla değil güvenle, endişeyle değil kararlılıkla, kaygıyla değil umutla yola çıktık. Halkımız bize, biz halkımıza inandık. Güzel bir geleceği halkımıza sunacağız.

 

Politikyol

DAHA FAZLA HABER OKU