ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Cumhuriyetçi Parti'yi "bir tarikatın ele geçirdiğini" söyledi

Nancy Pelosi, Cumhuriyetçileri "partilerini geri almaya" çağırdı

81 yaşındaki Pelosi, daha önce 2007-2011 yılları arasında yaptığı Temsilciler Meclisi Başkanlığı'na 2019'da geri dönmüştü (AP)

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Cumhuriyetçileri eski Başkan Donald Trump'a biat eden "tarikattan" "partilerini geri almaya" çağırdı.

Newsweek'in haberine göre Pelosi, perşembe günü Birleşik Krallık'taki Cambridge Üniversitesi'ndeki öğrencilere seslenirken bu yorumu yaptı.

Pelosi şunları söyledi:

Cumhuriyetçi arkadaşlarıma sesleniyorum, elbette birkaç Cumhuriyetçi arkadaşım var, partinizi geri alın. Siz ABD'nin büyük eski partisisiniz, ülkemiz için şahane şeyler yaptınız. Ülkemiz için iyi olmayan bir tarikat şu anda sizi ele geçiriyor.

Temsilciler Meclisi Başkanı, üniversite sendikasının tarihi münazara odasında yaptığı konuşmasında çok çeşitli konulara değindi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pelosi, silah satın alan kişilerin geçmişini kontrol etmek gibi silah kontrol politikalarıyla kadınların güvenli ve yasal kürtaj hakkına ABD'de verilen yaygın desteği, pek çok Cumhuriyetçinin göz ardı ettiğini söyledi. Ayrıca, oy kullanmaya erişimi kısıtlamaya çalışanların ABD'deki çeşitliliğe saygı duymadığını ifade etti.

Pelosi, "Partinizi geri alın, oy kullanımını baskı altına almak isteyenlerin hakimiyetine girmesine izin vermeyin çünkü kazanmak için verebilecekleri olumlu bir mesajları yok, oylamayı baskı altına almak istiyorlar ve böyle kazanabilirler" dedi.

Temsilciler Meclisi Başkanı, şöyle devam etti:

Partinizi geri alın ki eski Başkan'a biat etmekten ziyade ülkedeki Cumhuriyetçilerin yansıması haline gelsin. Bu durumu iyileştirmeyi sağlayabilecek yollardan biri H01'i meclisten geçirmek. Bu tasarı, oy hakları yasasıyla benzer şekilde tarafsız olacak şekilde seçim bölgelerini yeniden ayırmamızı sağlayacak. Bu Demokratlara fayda sağlamasa da Cumhuriyetçi bölgeleri şu anda Kongre'de bulunan kişiler dışındakilere daha da açacağı için ülkenin çıkarına olabilir.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU