IŞİD bağlantılı Doğu Endonezya Mücahitleri'nin lideri öldürüldü

"Örgütün yeniden kurulacağını veya yeni bir lider seçileceğini sanmıyorum"

Doğu Endonezya Mücahitleri, 2014'te IŞİD'e bağlılık yemini etmişti (Reuters)

Güneydoğu Asya ülkesi Endonezya'nın en çok aranan isimlerinden, IŞİD bağlantılı Doğu Endonezya Mücahitleri (DEM) örgütü lideri Ali Kalora, güvenlik güçleriyle çıkan çatışmada öldürüldü.

Orta Sulawesi polisi, cumartesi öğleden sonra Sulawesi Adası'ndaki ormanlık alanda askerlerle ortak operasyon yürütüldüğünü bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Operasyonda çıkan çatışmada Kalora'nın yanı sıra Ikrima adıyla bilinen DEM üyesi Jaka Ramadhan da öldürüldü. 4 diğer militana yönelik arama faaliyetlerinin sürdüğü açıklandı:

Onlar bulunana kadar arama devam edecek.

Operasyonda bir dizi patlayıcı, bir M16 tüfeği ve iki pala ele geçirildi.

Kalora, DEM'in önceki lideri Santoso lakaplı Ebu Varda'nın emniyet güçlerince vurularak öldürülmesinin ardından örgütün başına geçmişti.

Endonezya Üniversitesi'nden terörizm analisti Rıdvan Habib, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada DEM üyelerinin güvenlik güçleriyle savaşmaya devam edeceğini düşündüğünü ancak Kalora'nın ölümünün ardından örgütü muhtemelen bir sonun beklediğini söyledi:

Örgütün ideolojisinde ölümü aramak var çünkü ölümün kendilerini cennete götüreceğine inanıyorlar. Liderleri ölünce onlar da ölümü isteyecek. DEM'in yeniden kurulacağını veya yeni bir lider seçileceğini sanmıyorum.

 

Independent Türkçe, Reuters, AP, AA

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU