Yunanistan Başbakanı Miçotakis: Erdoğan'la hemfikiriz

"Erdoğan'la çok açık konuştuk. Potansiyel mülteci ve sığınmacıların mümkün olduğu kadar ülkelerine yakın bir yerde tutmanın önemli olduğu konusunda hemfikir olduğumuzu düşünüyorum"

Fotoğraf: AA

Reuters'a konuşan Yunanistan Başbakanı Miçotakis, muhtemel yeni bir göç dalgasında Türkiye'nin önemli bir ortak olduğunu belirterek yeni bir mülteci akınına karşı Erdoğan'la yaptığı görüşmeden bahsetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Reuters haber ajansının sorularını yanıtlayan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Avrupa Birliği'nin (AB) yeni bir göç dalgasının üstesinden gelmesinde Türkiye'nin önemli bir ortak olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Ağustos sonunda Afganistan'daki gelişmeleri değerlendirmek için gerçekleştirdiği telefon görüşmesini de değinen Mitsotakis, "Erdoğan'la çok açık konuştuk. Potansiyel mülteci ve sığınmacıların mümkün olduğu kadar ülkelerine yakın bir yerde tutmanın önemli olduğu konusunda hemfikir olduğumuzu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"2015 yılında Avrupa'nın karşı karşıya kaldığı mülteci akını tekrarlanmamalı"

AB'nin mülteciler konusunda ortak kurallar belirlemesi gerektiğini söyleyen Miçotakis, 2015 yılında Avrupa'nın karşı karşıya kaldığı mülteci akınının tekrarlanmaması gerektiğini de söyledi. "Bu olmayacak ve bunun yaşanmasını önleyebilmek için elimizden geleni yapacağız" diyen Miçotakis, kaynak ülkelerle insanların geri gönderilmesi için temasa geçilmesi gerektiğini savundu.

 

Reuters, DW Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU