Cinsel istismar davasından tahliye edilen Gülen’in yeğeni, itiraz üzerine yeniden tutuklandı

Savcılık tahliye kararına itiraz etti. Başka bir suçtan da tutuklu bulunan Selahattin Gülen bu suç kapsamında yeniden tutuklandı

Fotoğraf: AA

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fetullah Gülen'in yeğeni Selahattin Gülen, daha önce tahliye edildiği cinsel istismar davasından itiraz üzerine yeniden tutuklandı.

Milli İstihbarat Teşkilatınca (MİT) yurt dışında yakalanarak getirildiği Ankara'da "terör örgütü yöneticiliği" suçundan tutuklanan Gülen, Erzurum'da 15 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı dava kapsamında da tutuklanmıştı.

11 Haziran’daki duruşmada SEGBİS üzerinden ifadesi alınan ve olay tarihinde 18 yaşından küçük olan Selahaddin Gülen, savunmasında, cinsel istismarda bulundukları iddia edilen mağdur S.K'yi ve ailesini oturdukları mahalleden tanıdığını söylemişti.

S.K'nin olay tarihinden itibaren 90'dan fazla kişiyi cinsel istismar eylemiyle suçladığını öne süren Gülen, şunları iddia etmişti:

O dönemlerde avukatımla yaptığım görüşmelerde cinsel istismarla suçlanan kişiler arasında 6 yaşında kişinin de 90 yaşında kişinin de olduğu bildirilmiştir. Ben 2007'de Edremit ilçesinde tatildeydim. Mağdur S.K. bana ve babama iftira atmıştır. Ben kesinlikle mağdurla ile ilişki yaşamadım. S.K, o tarihlerde abim Ammar Gülen hakkında da suçlamalarda bulunmuştur. Ancak abim o tarihlerde Kanada'da ikamet etmekteydi. Üzerime iftira atılmaktadır. Atılı suçlamayı kesinlikle kabul etmiyorum.

Mahkeme Heyeti Başkanının, sanığa, savunmasında "suç tarihinde Edremit ilçesinde olduğunu iddia etmesine rağmen baz istasyonu bilgilerine göre Ağustos 2007'den itibaren Erzurum'da olduğunun anlaşıldığını" sorması üzerine, Gülen bu durumu kabul etmemişti.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanık Gülen hakkında suçu işlediğine dair kuvvetli deliller bulunması ve uzun süredir firari olması dolayısıyla tutuklanmasını talep etmişti.

Mahkeme heyeti, sanık Selahaddin Gülen'in "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan tutuklanmasına karar vererek duruşmayı ertelemişti.

2 Eylül’de tahliye edildi

Gülen, 2 Eylül’deki duruşmada ise suç tarihinde 18 yaşından küçük olduğu ve suçun vasıf ile mahiyetinin değişmesi ihtimali gerekçesiyle tahliye edilmişti.

Selahattin Gülen için yurt dışı yasağı ve haftada bir imza atma şartı da getirilmişti.

Savcılık itiraz etti, yeniden tutuklandı

Cumhuriyet’ten Furkan Karabay'ın haberine göre; Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı bu karar üzerine harekete geçti.

Tahliye kararına itiraz edildi ve Gülen'in tutuklanması talep edildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada konuşan Selahattin Gülen, yine somut bir delil olmadığını iddia etti.

Mahkeme ise Gülen'e mağdur çocuğa "Zincirleme Suç Şeklinde Organ Sokmak Suretiyle Çocuğun Cinsel İstismarı ve Zincirleme Suç Şeklinde Cinsel Amaçla Çocuğu Hürriyetinden Yoksun Kılma" suçundan kamu davası açıldığı ve yargılamanın halen devam ettiğini belirtti.

Mahkemede Gülen'in Çocuğun Cinsel İstismarı suçundan tutuklanmasına karar verildiği ifade edildi.

MİT’in operasyonuyla yurt dışında yakalanarak Türkiye'ye getirilen Selahaddin Gülen, Ankara'da "silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçundan da tutuklanmıştı.


 

Independent Türkçe, AA, Cumhuriyet

DAHA FAZLA HABER OKU