Hindistan'ın deneyimli oyuncusu, Bollywood'u Nazi Almanyası'yla kıyasladı

Oyuncu "Çıkan büyük bütçeli türden filmler, büyük olanlar, aşırı milliyetçi gündemi gizleyemez" dedi

Oyuncu, üç Ulusal Film Ödülü, üç Filmfare Ödülü ve Venedik Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu Volpi Kupası dahil çok sayıda ödül kazandı (AFP)

Hintli aktör Naseeruddin Shah, Bollywood'u Nazi Almanyası'yla kıyasladı. Aktör, büyük prodüksiyon şirketlerinin yakın zamanda çıkardığı "yüksek bütçeli filmlerin", "aşırı milliyetçi" bir gündemi olduğunu öne sürdü.

Pazartesi günü (13 Eylül) NDTV'ye konuşan tecrübeli oyuncu, yapım şirketlerinin "hükümet tarafından hükümet yanlısı filmler çekmeye teşvik edildiği" iddiasında bulundu. 

71 yaşındaki oyuncu "Açıkça söylemek gerekirse, propaganda filmleri yaptıklarında kabahatlerinin görmezden gelineceği sözünün yanı sıra finansman da alıyorlar" dedi. 

Oyuncu, "En büyüklerinin buna razı geldiğini göreceksiniz. Nazi Almanyası'nda da buna teşebbüs edildi" diye ekledi.

Dünya standartlarında, seçkin filmler yapan film yapımcıları toplandı ve Nazi felsefesini yayan filmler yapmaları istendi.

Muhteşem Kahramanlar (The League of Extraordinary Gentlemen) yıldızı, iddialarını destekleyen kesin bir kanıtı olmadığını ama son zamanlarda çıkan "büyük bütçeli türden filmlerde" bunun "açık" olduğunu söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oyuncu, "Çıkan büyük bütçeli türden filmler, büyük filmler aşırı milliyetçi gündemi gizleyemez" dedi. 

Shah bu ay, Taliban'ın Afganistan'da yeniden iktidara gelmesini kutlayan "Hintli Müslüman kesimlere" de seslenmiş, bunun "tehlikeli" olduğunu söylemişti. 

71 yaşındaki oyuncu Twitter'da paylaştığı videolu mesajında şöyle söylemişti:

Taliban'ın Afganistan'da yeniden iktidara gelmesi tüm dünyayı endişelendiriyor. Fakat bazı Hintli Müslüman kesimlerin barbarları kutlaması da daha tehlikesiz değil.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren:  Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU