Uğur Dündar'dan Binali Yıldırım'a: Kullanma niyeti ortaya çıktı

Binali Yıldırım, ortak yayın için neden Uğur Dündar'ı tercih ettiği sorusunu yanıtladı, Uğur Dündar bu yanıtı sosyal medya hesabından değerlendirdi

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Binali Yıldırım ATV'de katıldığı programda, ortak yayın konusundaki soruları yanıtladı. Her araya 15 soru sorulacağını ve 3'er dakika süre verileceğini söyleyen Yıldırım, moderatör olarak ilk tercihinin neden Uğur Dündar olduğunu da anlattı, "Şaşırtma yapmak istedim" dedi.

İki sebepten dolayı Uğur Dündar'ı teklif ettim. Yandaş televizyonda yaparlar kendin çal kendin oyna yaparlar dediler. Burada bir şaşırtma yapmak istedim. Açık taraf olan biri. Benim için hiç mahzuru yok. Yeter ki bahaneleri kalmasın. Niye vazgeçtiğini anlayabilmiş değiliz. Sen soru soracaksın biz cevap vereceğiz, adaylar demokrasi bundan nasıl zarar görecekler dedim. Ben de tam onun için Dündar ismini telaffuz ettim. Niye? Bir kutuplaşmadır gidiyor. böyle mi kardeşim, madem ki bu kutuplaşmayı yumuşatacak bir süreç için Uğur Dündar bu işi üstlensin. Bu şekilde bir iletişim kurulsun. Bu fırsatı değerlendirebilirdi. Ancak büyük bir ihtimalle CHP'nin telkiniyle bu yayını yapmaktan vazgeçti. Kendisinin açıklamaları ne kadar kabul gördü ikna edici oldu bilemem. Ben ikna olmadım.

 

Bu açıklamaya, öneriyi reddeden Uğur Dündan sosyal medya hesabından yanıt verdi.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU