Erdoğan: Türkiye S-400 sistemlerini alacaktır demiyorum, almıştır

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu, S-400'lerin önümüzdeki ay geleceğini söyledi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD ile yaşanan S-400 gerginliği konusunda "Türkiye S-400 alacaktır demiyorum, almıştır" diye konuştu. Erdoğan S-400 sistemlerinin önümüzdeki ay teslim edileceğini söyledi. 

Cumhurbaşkanı S-400'lerin saldırı değil savunma sistemleri olduğunu belirtti. Erdoğan "Bunların Türkiye'deki tek hedefleri nedir biliyor musunuz? Acaba AK Parti'yi biz iktidardan nasıl indirebiliriz? Dertleri bu ama indiremeyecekler. Buna güçleri yetmez" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan'ın grup toplantısında yaptığı konuşmadan satır başları şu şekilde:

'Ankara'da da İstanbul'da da kaybetmedik'

"Önümüzdeki dönem her alanda Türkiye'yi büyüttüğümüz bir dönem olacak.

Ankara'da da, İstanbul'da da kaybetmedik; biz kazandık. Bizler buralara sadece vizyon noktasında kayba uğradık. İlçeler ve meclislerde biz kazandık.

Ülkemizin yaşadığı sıkıntılar tesadüfi değil aksine hepsi birbiriyle bağlantılı.

Bugüne kadar milletimize hep gelişme, büyüme, zenginlik, huzur, istikrar, aydınlık bir gelecek vadettik ve bunu da yaptık.

Türkiye yaşadığı bunca yaşadığı bunca sıkıntıya rağmen hamd olsun dimdik ayaktadır.

YPG ve PYD, PKK'nın uzantıları değil mi? Bunlara en büyük desteği veren kim? Bizim stratejik ortağımız.

Bizim müttefikimiz 10 binlerce tır ile teröristlere Suriye'ye silah gönderdi.

2 bin teröristi etkisiz hale getirdik. İnlerine girdik. Kaçacak delik arıyorlar.

Biz yaptığımıza eminiz ve emin olarak yolumuza devam ediyoruz.

Doğu Akdeniz'de sondaj gerilimi

Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin ve Kıbrıs Türklerinin hakkını, hukukunu, çıkarlarını gözetmeyen hiçbir adımın atılmasına izin vermeyeceğiz. Bu konuda tüm seçenekler masamızda olmaya devam edecektir.

Haklarımızı sonuna kadar koruyacağız ve Türk kardeşlerimizin hakkını kimseye yedirtmeyeceğiz.

Şu anda hidrokarbon arama olaylarında 4 gemiye sahip olduk. Tarihimiz boyunca böyle bir şeye sahip değildik. Çalışmalarımızı Deniz Kuvvetlerimizin refakatinde, oralardaki güvenliği sağlamak suretiyle yürütüyoruz.

Suriye'de sınırlarımız boyunca oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu, Cerablus-Afrin hattında, Kuzey Irak sahasında nasıl kırdıysak Fırat'ın doğusunda da aynı şekilde paramparça edeceğiz.

Türkiye'ye ekonomik tuzaklarla diz çöktüreceklerini sananlar bu milleti hiç tanımamışlar. Biz gerektiğinde 'kan kusup kızılcık şerbeti içtik' diyen, gerektiğinde istiklali için canını ve malını ortaya koymaktan çekinmeyen bir milletin kendisiyiz.

Yeni askerlik sistemi

Askerlikte devrim niteliğinde bir reformu hayata geçiriyoruz. Bu, yılların bir beklentisiydi. Bu yılların beklentisini şu anda biz devreye aldık.

Yeni askerlik sistemiyle yükümlülerin yarısı terhis edilecek yarısı kalacak. Ne ülkemiz sınırları içinde ne de KKTC başta olmak üzere ülkemiz sınırları dışında hiçbir aksaklık yaşanmayacaktır.

Bu düzenleme bir yandan profesyonel askerliği yaygınlaştıracak, diğer yandan da bu ülkenin tüm evlatlarının temel askeri eğitimden geçmesini sağlayacak bir anlayışla hazırlanmıştır.

Yeni sistemle TSK'da zafiyet oluşacağı iddialarının hiçbir temeli yoktur.

23 Haziran seçimi

Seçime malum 12 gün kaldı. Adayımız Binali Yıldırım ile İstanbullular arasındaki bağın her gün güçlendiğini görüyoruz.

31 Mart'taki hırsızlıkların tekrarını önlemek için de özel bir hazırlık içindeyiz.

CHP adayı etrafında oluşturulan sahte imaj çemberi kırıldıkça İstanbul'a gerçekten kimin hizmet edebileceği, bu kadim şehri kimin temsil ehliyetine sahip olduğu daha iyi anlaşılıyor.

Mızrak çuvala sığmamış, maskeli balo sona ermiş, takke düşmüş ve kel görünmüştür. Amaç milleti kazanmak değil de seçime kadar halkı aldatmak olunca sonuç da işte böyle tecelli ediyor."

 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU