Trump yönetimi Obama döneminde getirilen sondaj düzenlemelerini kaldırdığı için dava edildi

“Açık deniz güvenliğini şansa bırakan bu girişim sadece işçilerin ve sahillerimizin güvenliğini tehlikeye atmakla kalmıyor, aynı zamanda yasaları da ihlal ediyor”

Fotoğraf: The Independent

10 çevre örgütü, Obama döneminde getirilen açık deniz petrol sondajı tedbirlerini kaldıran Donald Trump yönetimini dava ediyor.

Söz konusu tedbirler 2010’da yaşanan Deepwater Horizon felaketinin ardından petrol platformlarındaki güvenliği artırmak için getirilmişti.

Meksika Körfezi’nde meydana gelen kazada, 11 işçi ölmüş ve milyonlarca galon petrol körfeze sızmıştı.

Salı günü açılan davada çevreciler, Beyaz Saray’ı bu tür kazaları önlemek için artırılan güvenlik gözetimlerini değiştirmekle suçluyor.

Dünya İçin Adalet grubunun avukatı, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Düzenlemeleri düşürmek Deepwater Horizon vakası öncesi, açık deniz petrol endüstrisinin güvenliği kendisinin sağladığı ve talihsiz sonuçlar getiren günlere dönmek demek. Açık deniz güvenliğini şansa bırakan bu girişim sadece işçilerin ve sahillerimizin güvenliğini tehlikeye atmakla kalmıyor, aynı zamanda yasaları da ihlal ediyor.

2011’de getirilen ve Trump yönetiminin geri çektiği düzenlemeler, tedbirleri uygulayacak yeni bir devlet dairesinin kurulmasını gerektiriyordu. Güvenlik ve Çevresel Uygulama Bürosu adı verilen daire, ABD İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak çalışmaya başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan, Trump yönetiminin yaklaşımı gözlemci kurum görevini söz konusu daireden alıp üçüncü taraf denetimin sırtına yüklemeyi öngörüyor.

Çevreciler bu görevlerin özel sektöre kaydırılmasının kamu denetimini azaltacağını ve sorumluluğu yeniden petrol endüstrisine bırakacağını düşünüyor.

Dünya İçin Adalet’in yanı sıra davanın tarafı olan kurumlar arasında Doğal Kaynaklar Savunma Konseyi ve Yaban Hayatı Savunanlar gibi örgütler de bulunuyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU