Toplu sonuç: Fenerbahçe üstünlüğünü koruyamadı, Trabzon’da takımlar 1 puanla ayrıldı, Göztepe Süper Lig'de ilk galibiyetine ulaştı

Süper Lig'in 4. haftasında Trabzonspor ile Galatasaray 2-2 berabere kalarak sahadan 1 puanla ayrıldı. Trabzonspor, yenilmezlik serisini 16, Galatasaray 13 maça taşıdı

Kolaj: Independent Türkçe
Fotoğraflar: AA

Süper Lig'in 4. haftasında; Fenerbahçe, ağırladığı Demir Grup Sivasspor ile 1-1 berabere kaldı. Trabzonspor ile Galatasaray berabere kalarak şampiyonluk yarışında 2 puan yitirdi. Medipol Başakşehir'i 2-1 mağlup eden Göztepe, yeni teknik direktörü Nestor El Maestro ile ilk maçında sahadan galibiyetle ayrıldı.

Fenerbahçe - Demir Grup Sivasspor: 1-1

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmaya iyi başlayan sarı-lacivertli takım, 23. dakikada Bright Osayi-Samuel'in kaydettiği golle 1-0 öne geçti. Demir Grup Sivasspor, 45. dakikada Pedro Henrique'nin penaltıdan attığı golle skoru 1-1'e getirdi.

Fenerbahçe, ikinci yarıda daha baskılı bir oyun sergilemesine rağmen aradığı golü bulamadı ve karşılaşma 1-1 berabere tamamlandı.

Bu sonuçla Fenerbahçe, puanını 10'a çıkardı. Sarı-lacivertli takım, bu sezon ligde ilk kez puan kaybı yaşadı ve kalesinde ilk defa gol gördü.

İkinci beraberliğini yaşayan Demir Grup Sivasspor ise puanını 2'ye yükseltti.

Ekran Resmi 2021-09-12 22.37.20.png
Fotoğraf: AA


Sivasspor'a karşı son 5 maçta galibiyet yok

Fenerbahçe, Demir Grup Sivasspor ile yaptığı son 5 müsabakada 3 puan elde edemedi.

Sivasspor'a karşı son galibiyetini 15 Mart 2019'da 2-1'lik skorla alan sarı-lacivertliler, rakibiyle daha sonra oynadığı 5 karşılaşmada 3 mağlubiyet ve 2 beraberlik yaşadı.

Tisserand ve İrfan Can Kahveci sakatlandı

Fenerbahçe'de Marcel Tisserand ile İrfan Can Kahveci, yaşadığı sakatlıklar nedeniyle maça devam edemedi.

Tisserand, müsabakanın 21. dakikasında topsuz alanda kendisini yere bıraktı. Saha içinde sağlık ekibinin müdahale ettiği 28 yaşındaki stoper, sağ bacağından yaşadığı sakatlık gerekçesiyle oyuna devam edemedi. Bu oyuncu yerine 22. dakikada Attila Szalai'ye bıraktı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında ise Mesut Özil'in yerine 59. dakikada oyuna giren İrfan Can Kahveci sakatlandı. Sol bacağından sakatlanan milli oyuncu, 67. dakikada saha kenarına geldi. Burada ilk müdahalesi yapılan İrfan Can, bir süre kendisini denedi ancak sakatlığının sürmesi üzerine bu oyuncunun yerine 73. dakikada Max Meyer oyuna girdi.

Osayi-Samuel'in 2. golü

Fenerbahçe'nin Nijeryalı futbolcusu Bright Osayi-Samuel, sarı-lacivertli formayla 2. golünü kaydetti.

Geride kalan sezonun ara transfer döneminde kadroya dahil edilen Osayi-Samuel, tüm kulvarlarda çıktığı 25. maçta 2. kez fileleri havalandırdı.

Osayi-Samuel, sarı-lacivertlilerin bu sezon ligde ve UEFA Avrupa Ligi elemelerinde oynadığı 6 müsabakada da görev yaptı.

Öte yandan yeni transfer Max Meyer, Fenerbahçe'de ilk maçına çıktı.

Sivasspor, VAR ile penaltı kazandı

Demir Grup Sivasspor, Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulamasıyla penaltı kazandı.

Müsabakanın 42. dakikasında kaleci Altay Bayındır ile girdiği ikili mücadelede Pedro Henrique yerde kaldı. Hakem Halis Özkahya, bu pozisyonun ardından bir süre devam ettirdiği oyunu VAR odasının uyarısıyla durdurdu. Saha kenarına gelerek pozisyonu monitörden izleyen hakem Özkahya, penaltı kararı verdi. Henrique, 45. dakikada kullandığı bu penaltı vuruşunu gole çevirdi.

Hakem Halis Özkahya'ya tepki

Fenerbahçe taraftarı, maçın hakemi Halis Özkahya'ya büyük tepki gösterdi.

Sarı-lacivertli futbolseverler, penaltı kararı bekledikleri pozisyonlar nedeniyle ve Sivassporlu futbolcuların yaşadığı sakatlıkların ardından oyunun sık sık durması gerekçesiyle Özkahya'nın aleyhine tezahüratta bulundu.

Trabzonspor ile Galatasaray yenişemedi

Trabzonspor ile Galatasaray berabere kalarak şampiyonluk yarışında 2 puan yitirdi.

Karşılaşmada Emre Kılınç'ın golleriyle 2-0 öne geçen sarı-kırmızılı takım bu üstünlüğünü sürdüremedi. Trabzonspor, 41. dakikada Cornelius ile farkı 1'e indirdikten sonra 62. dakikada sezona iyi başlayan golcüsü Nwakaeme ile eşitliği sağladı.

Haftaya lider giren Trabzonspor, ilk puan kaybını yaşadı. Puanını 10'a yükselten Karadeniz ekibi, ikinci sıraya gerileyerek liderliği Beşiktaş'a kaptırdı.

Zorlu Trabzon deplasmanından 1 puanla ayrılan Galatasaray, puanını 8'e yükselterek 5. sırada yer aldı.

Ekran Resmi 2021-09-12 22.37.15.png
Fotoğraf: AA


Trabzonspor'dan16 maçlık seri

Trabzonspor, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde rakipleri karşısında yenilmezlik serisini 16 maça taşıdı.

Bordo-mavililer, son 16 maçında 7 galibiyet, 9 beraberlik elde ederek rakiplerine 3 puan vermedi.

Galatasaray, yenilmezliğini 13 maça çıkardı

Galatasaray ise Fatih Terim ile yenilmezlik serisini 13 maça çıkardı. Ligde son yenilgisini geçen sezonun 32. haftasında Hatayspor karşısında yaşayan sarı-kırmızılı ekip, sezon sonuna kadar 7 galibiyet, 2 beraberlik aldı.

Bu sezon da 4 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik yaşayan Galatasaray'ın 2 sezona yayılan 13 müsabakalık yenilmezlik serisi bulunuyor.

Trondsen sakatlandı

Trabzonspor'da İsmail Köybaşı'nın yerine ilk yarıda oyuna giren Trondsen, sakatlandı.

Teknik direktör Abdullah Avcı, 37. dakikada oyuna giren Trondsen'i 53. dakikada oyundan almak zorunda kaldı.

Abdülkadir Ömür, gözyaşlarını tutamadı

Trabzonspor'un genç oyuncusu Abdülkadir Ömür, karşılaşmanın ilk yarısında oyundan çıktıktan sonra göz yaşını tutamadı.

Performansı nedeniyle taraftarlardan tepki alan Abdülkadir Ömür, morali bozuk şekilde sahadan ayrıldı.

Medipol Başakşehir'i mağlup eden Göztepe, Süper Lig'de ilk galibiyetine ulaştı

Medipol Başakşehir'i 2-1 mağlup eden Göztepe, yeni teknik direktörü Nestor El Maestro ile ilk maçında sahadan galibiyetle ayrıldı.

Gürsel Aksel Stadı'ndaki müsabakanın ilk yarısını Deniz Türüç'ün attığı golle 1-0 önde tamamlayan Medipol Başakşehir karşısında Göztepe 64. dakikada Cherif Ndiaye ile beraberliği yakaladı. İzmir temsilcisi 83. dakikada David Tijanic'in attığı golle 2-1 üstünlük kurdu.

Müsabakadan 2-1 galip ayrılan Göztepe, bu sezon ilk galibiyetine ulaştı. Sarı-kırmızılı ekibin yeni teknik direktörü Nestor El Maestro da ilk maçında galibiyet sevinci yaşadı. Göztepe, puanını 5'e çıkardı.

Sarı-kırmızılı ekipte takımının ilk golünü kaydeden Cherif Ndiaye, ikinci golün de asistini yaptı. David Tijanic de Göztepe formasıyla ilk golünü kaydetti.

Ekran Resmi 2021-09-12 22.37.10.png
Fotoğraf: AA


Başakşehir yine kaybetti

Süper Lig'de şampiyon olduğu 2019-2020 sezonundan sonra geçen yıl ligde ilk galibiyetini 5. haftada ulaşan Medipol Başakşehir, bu sezon da ilk 4 haftada galibiyet alamadı.

Geçen sezon ilk 4 haftayı 1 puanla kapatan Medipol Başakşehir, bu yıl puan elde edemedi.

Müsabakayı 3995 biletli seyirci takip etti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU