Prens Harry, en sevilen kraliyet üyeleri arasında sondan ikinci çıktı

Kamuoyunun yalnızca yüzde 6'sı Prens Andrew hakkında olumlu düşünüyor

Prens Harry eşi Meghan Markle'la birlikte 19 Şubat 2021'de İngiltere Kraliyet Ailesi'nin çalışan üyeleri olmayı resmi olarak bırakmıştı (AFP)

Yeni bir anket, Prens Harry'nin, Prens Andrew'dan sonra kraliyet ailesinin en sevilmeyen üyesi olduğunu gösterdi.

Yeni bir YouGov anketi Prens Harry'ye dair olumlu görüşlerin birkaç ay içinde yüzde 9 düştüğünü kaydetti: Olumlu düşünenlerin oranı nisanda yüzde 43 iken ağustosta yüzde 34'e geriledi.

Kamuoyunun Meghan Markle hakkındaki fikri de kötü yönde değişti; martta düşes hakkında olumlu düşündüğünü söyleyenlerin oranı yüzde 31'ken bu oran nisanda yüzde 29'a, şimdiyse yüzde 26'ya düştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

27-29 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen ankete çeşitli siyasi geçmişlerden ve yaş gruplarından 1,667 yetişkin katıldı.

Kamuoyunun yalnızca yüzde 6'sının olumlu görüş belirttiği Prens Andrew en sevilmeyen kraliyet üyesi olmaya devam ediyor.

YouGov, Harry ve Meghan'ın bu yıl martta Oprah Winfrey'le yaptıkları röportajdan ve "aynı zamanda Kovid-19 pandemisi ve ABD'nin Afganistan'dan çekilmesine dair açıklamalarına verilen kötü tepkilerden" bu yana onay oranlarının düşmeye devam ettiğini söyledi.

17 Ağustos'ta Harry ve Meghan, sahibi oldukları Archwell Vakfı'nın internet sitesinde hayranlarına Afganistan'daki durum, 14 Ağustos'ta meydana gelen Haiti depremi ve pandemi nedeniyle "ne diyeceklerini bilemediklerini" söyleyen bir açıklama paylaşmıştı.

Açıklamaları "Dünya şu anda son derece kırılgan" diye başlıyordu.

Çift, kamuyu insani yardım kuruluşlarını desteklemeye çağırarak "Herhangi bir kişi veya topluluk acı çektiğinde her birimizin içinden bir parça, farkında olsak da olmasak da, bu acıyı paylaşıyor" ifadelerini kullanmıştı.

Uluslararası bir topluluk olarak, insanlığımızı kanıtlayacak olan, tanıdıklarımız ve belki de asla tanışamayacaklarımızın yaşadığı acıyı hafifletmek için şimdi aldığımız kararlar olacaktır.

Çift, açıklamayı paylaştıktan kısa bir süre sonra eleştirmenlerden tepki aldı.

Radyo sunucusu Julia Hartley-Brewer bir tweet'te şunları yazdı:

Tanrıya şükür, 'ne diyeceğini bilemeyen' Harry ve Meghan dünyanın korkunç durumu hakkında konuştu, bu yüzden şimdi hepimiz ne hissetmemiz, söylememiz ve yapmamız gerektiğini biliyoruz.
 


Öte yandan kraliyet biyografisi yazarı Angela Levin, çifti "bir çeşit alternatif, aydınlanmış bir kraliyet ailesi kurmaya çalışmakla" suçladı.

Levin, Daily Mail'e, "'Şefkatli' jestlerinin çoğu gibi, kendilerinin ne yapacağına ve Archwell Vakfı'ndan herhangi bir bağış yapılacağına dair hiçbir belirti yok" dedi.

Popülerliklerindeki genel düşüşe rağmen, Harry ve Meghan gençler arasında en sevilen kraliyet ailesi üyeleri olmaya devam ediyor.

18 ile 24 yaş arasındakilerin yüzde 47'si Harry'ye olumlu bakarken Meghan'a olumlu bakanların oranı yüzde 50.

Buna karşın 65 yaş üstü kişilerin sadece yüzde 13 ile 18'i çifte olumlu bakıyor.

The Independent yorum talebiyle Sussex Dükü ve Düşesi'yle temasa geçti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/royal-family

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU