Uğur Dündar'ın şüphesi: Sosyal medya cellatları saldırıya geçti, bunun amacı ne olabilirdi?

İmamoğlu ile Yıldırım'ın birlikte çıkması planlanan programı yönetmesi için adı geçen Uğur Dündar moderatörlüğü neden kabul etmediğini bir kez de köşe yazısında anlattı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını karşı karşıya getirecek ortak yayının moderatörlüğünü üstlenmeyen gazeteci Uğur Dündar, ret kararının ardından hakkındaki iddialara Sözcü Gazetesi’ndeki köşesinden verdi.

Dündar'ın "Tarihe not düşüyorum" başlıklı yazısı “Bu yazı günümüz Türkiye’sinde bağımsız bir gazetecinin işinin ne kadar zor olduğu gerçeğini tarihe not düşmek adına kaleme alınmıştır” cümlesiyle başlıyor. Yıldırım’ın kendi adını zikrettiğini Candaş Tolga Işık’ın telefonu ile öğrendiğini söyleyen Uğur Dündar’ın, bu gelişmelerin yaşandığı süreçte kendisini rahatsız eden ve moderatörlüğü istememesine neden olan noktaları kaleme aldığı yazısından bir bölüm şöyle: 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Bu gelişmeler olurken sosyal medyada trol denilen bindirilmiş kıtalarca, bana karşı korkunç bir linç kampanyası başlatıldı. Ortada cevap bulunması gereken çok önemli bir soru vardı: ‘Teklif AKP'nin adayı Binali Yıldırım'dan geliyor, ama hemen sonrasında mesajlarıyla onun seçilmesi için faaliyet gösterdiklerini öne süren sosyal medya cellatları saldırıya geçiyorlardı. Bunun amacı ne olabilirdi?..’ Siz olsanız bu soruyu kendi kendinize sormaz mıydınız? Bu ürkütücü gelişmeden işkillenmez miydiniz?..”

“Anlayacağınız ağzımla kuş tutsam, iki tarafa da yaranamayacak, çift yönlü saldırının hedefi olacaktım. Yayın gecesi ağzımdan çıkan her sözcük çarpıtılacak ve hazırlanan senaryoya uygun algı yaratılacaktı. Reddetme kararıma gösterilen tepki bir ölçüde beni sevenlerin samimi duygularını yansıtmakla birlikte, büyük oranda bu senaryonun bozulmasından kaynaklanıyor. Öneri resmi hale dönüşmeden feragat ederek dikkatleri ülkenin en can alıcı sorunu haline gelen kutuplaşmaya ve normalleşmenin hava gibi, su gibi elzem olduğuna çekmenin, belki de Türkiye'ye, oturumu yönetmekten daha büyük bir hizmet olacağını düşünüyorum.”

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU