Taliban Almanya ile resmi diplomatik ilişkiler istiyor

Almanya Taliban ile görüşmelere güveniyor, çünkü Alman ordusunun askeri tahliyesinden sonra korunmak isteyen diğer insanları ülke dışına çıkarmaya çalışıyor

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, Kabil’deki ilk basın toplantısının ardından bir gazeteciyle el sıkışıyor (AP)

Taliban, Almanya ile güçlü ve resmi diplomatik ilişkiler kurma ve ondan mali destek ve insani yardım alma yönündeki isteğini ifade etti.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, Almanya merkezli Welt am Sonntag gazetesine verdiği röportajda, “Almanya ile güçlü ve resmi diplomatik ilişkiler istiyoruz” dedi.

Mücahid, Taliban’ın ayrıca sağlık, tarım ve eğitim alanlarında Berlin ve diğer ülkelerle işbirliği yapmak istediğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözcü, Almanların Afganistan’da her zaman hoş karşılandığını, yaklaşık yüz yıl önce monarşi döneminde bile Almanların Afganistan’a birçok konuda yardım ettiğini de sözlerine ekledi.

Almanya Taliban ile görüşmelere güveniyor, çünkü Alman ordusunun askeri tahliyesinden sonra korunmak isteyen diğer insanları ülke dışına çıkarmaya çalışıyor.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, birkaç gün önce yaptığı açıklamada, Almanya’nın Afganistan’ın kalkınmasına yardım etmeye devam edeceğini ve bunun koşullarından birinin, Taliban’ın diğer grup ve azınlıkların temsilcilerini içerecek geniş bir hükümet kurması olduğunu açıkladı.

Berlin, Taliban’ın geçen ay iktidarı ele geçirmesinden bu yana Kabil’deki büyükelçiliğini kapattı ve kalkınma yardımını kesti.

Maas, siyasi olarak mümkünse ve güvenlik durumu izin veriyorsa, Almanya’nın tekrar Kabil’de büyükelçiliğe sahip olması gerektiğini dile getirerek, diplomatik temsilciliğin varlığının Taliban hükümetinin tanınması anlamına gelmediğini de vurguladı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Independent Türkçe için çeviren: Şarku'l Avsat

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU