Çin'de "efemine" sunuculara ekran yasağı getirildi

Kararda, yayıncıların "devrimci ve geleneksel kültürü teşvik etmeleri gerektiği" vurgulandı

Çin Komünist Partisi, sunucuların "estetik yönelimlerinin düzeltilmesi gerektiğini" söyledi (AP)

Çin, televizyonlarda "efemine tarza sahip" sunucuların ve icracıların bulunduğu program içeriklerinin, "topluma ve gençlere kötü örnek teşkil ettiği" gerekçesiyle yasaklanacağını açıkladı.

Ulusal Radyo ve Televizyon İdaresi, televizyon programlarında "efemine tarza sahip" erkek sunucuların yer almasının engelleneceğini yayımladığı yönergede belirtti.

Yayıncıların programlarında gençleri şöhret ve servete özendiren ve onlara hayranlık kültürünü aşılayan programlara yer vermekten kaçınılması gerektiği ifade edildi. Bunlar yerine yayıncıların "geleneksel Çin kültürünü, devrimci kültürü ve ileri sosyalist kültürü teşvik etmeleri gerektiği" vurgulandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yönergede programcıların kostümler, makyaj ve icra tarzları bakımından "doğru estetik yönelime" sahip olması ve daha "erkeksi" görünmesi gerektiği belirtilerek "Efemine tarz gibi anormal estetik tercihlere yer verilmemeli" ifadeleri kullanıldı.

Televizyondaki sunucuların ve icracıların siyaseten doğru konumdaki kişilerden seçilmesi gerektiğine de dikkat çekilen yönergede yayımcılara, "Siyasal duruşu yanlış olan, Çin Komünist Partisi'ni ve ülkeyi desteklemeyen kişilere yer vermemelisiniz" dendi.

Popüler kültürün "ahlakdışı" olarak tanımlandığı yönergede ayrıca televizyon programlarında daha "vatansever bir atmosferin" oluşturulması gerektiği vurgulandı.

Hükümet daha önce de internet, sosyal medya ve veri güvenliği denetimlerini artırmaya yönelik adımlar atmış, bu hafta başında yürürlüğe giren düzenleme uyarınca 18 yaş altındakilerin internette oyun oynama süresi okul günleri dışında haftada 3 saatle sınırlandırılmıştı.



Independent Türkçe, AA, DW

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU