Karamollaoğlu: Devlet ve toplum hiçbir zaman bu kadar ciddi bir yozlaşmanın içine girmemiştir

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, "Dış borcumuzun yüzde 600 artmasına rağmen 'büyüdük' diyorlar. Devlet böyle yönetilmez" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu haftalık basın toplantısına açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında adli yıl açılışına değinen Karamollaoğlu, "Bu ülkenin adalete ihtiyacı varİnsanlar, başları derde girdiğinde adaletin tecelli edeceğine güvenmeli.Bu adli yılın endişelerimizin zıddına, adaletin gerçekleşeceği bir yıl olması temennisiyle hayırlı olmasını arzu ediyorum" diye konuştu.

Bayraktar ailesine "Akıncı" tebriği

Akıncı Taarruz İnsansız Hava Uçağı'nın faaliyete geçmesine sevindiklerini belirten SP lideri, "Bu adımlardan dolayı Bayraktar Ailesi'ni tebrik ediyorum" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karamollaoğlu şöyle devam etti:

Jet motorları konusunda Eskişehir’de yapılan çalışmaların netice verdiğini görmekten de memnuniyet duyuyoruz. Bizim görevimiz sadece tenkit etmek değil; ikaz etmektir. Yapılan müspet işleri de tebrik etmeyi bir görev biliyoruz.

"11 Eylül islam ülkelerine saldırmak için gerekçe olarak üretildi"

Konuşmasında Afganistan'da yaşanan gelişmelere de değinen SP lideri, "Şunu öncelikle ifade edelim; ABD, Afganistan’da 20 yıllık bir zulümden sonra yenildi ve orayı terk etmek mecburiyetinde kaldı. ABD’nin işkencenin meşru kabul edildiği Guantanamo'da 20 yıldır suçluluğu ispat edilememiş insanları tutması en büyük insanlık suçudur. Amerika dünyaya medeniyet getirecekmiş. Bunu külahıma anlat sen. Zulüm işleyen, vahşetin zirvesini yapan bir ülke kimseye örnek olamaz" ifadelerini kullandı.

11 Eylül saldırılarının Amerika’nın İslam ülkelerine saldırması için bir gerekçe olarak üretildiğini belirten Karamollaoğlu, "Artık oyun bitti. ABD’nin foyası meydana çıkmıştır" dedi.

SP lideri şöyle devam etti:

Ümit ediyorum ki Taliban daha mantıklı, daha mutedil bir çizgiyi takip eder ve kendisine destek olacak ülkeler konusunda da seçici davranır. Herkesin takdir edeceği bir yönetim ortaya koymalarını arzu ediyoruz

"Dış borcumuzun %600 artmasına rağmen 'büyüdük' diyorlar"

Türiye'nin ekonomik durumuna bakınca "dizlerinin titrediğini" kaydeden Karamollaoğlu, "Hükümetin beceremediği konularda zararı hükümet değil, millet çekiyor" dedi.

Karamollaoğlu açıklamalarına şu ifadelerle devam etti:

Bu arkadaşlar, iktidara geldiğinde devletin brüt borç stoku 283 milyar liraymış, artarak devam etmiş ve 2017’den sonra almış başını gitmiş. 2021 yılı Temmuz ayı itibari ile 2 trilyon 32 milyar lira dış borcumuz var. Dış borcumuzun %600 artmasına rağmen "büyüdük" diyorlar. Rakamlarla oynaya oynaya; kurumları, hesap metotlarını, insanları değiştiriyorsunuz. Rakamları istediğiniz gibi duyurmadıkları zaman sorumluların başına gelmeyen kalmıyor. 

Devletin şu anda iyi yönetilmediğinin altını çizen SP lideri, "Ehil insanlar değil, Sayın Cumhurbaşkanının sözünden çıkmayanlar göreve getiriliyor" dedi.

SP lideri devamla şunları kaydetti:

İşsizlik fonunun üçte biri erimiş, Merkez Bankasının ihtiyat akçesine bile el atılmış. Elde avuçta kalan milli emlak arsaları, özelleştirme portföyündeki şirketler de satılıyor. Son kalıntılar da gidiyor, satacak bir şey kalmadı.

Bugünü değil, borçlanma ve garantilerle yarınları da ipotek altına alınmış bir ülkede yaşıyoruz. Eğer herhangi bir şirket böyle yönetilmiş olsaydı patronlar o yönetimi hemen kapıya koyardı. Burada da patron millettir.

Siyasetin esas gayesi halkın mutluluğunu temin etmektir, sadece küçük bir azınlığın veya iktidarda bulunanların değil.

100 yıllık bir süreçte devlet ve toplum hiçbir zaman bu kadar ciddi bir yozlaşmanın içine girmemiştir.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU