Öğrenci maskeyi düzgün takmadı, profesör istifa etti

"Maske yoksa ders de yok"

Georgia Üniversitesi maske takmayı "şiddetle" tavsiye etse de zorunlu kılmadı (Unsplash)

ABD'deki Georgia Üniversitesi'nde Irwin Bernstein adlı profesör, derste bir öğrenci maskeyi düzgün takmadığı için istifa etti.

New York Post'un aktardığına göre psikoloji bölümünde eğitim veren 88 yaşındaki Bernstein, 24 Ağustos'taki derse maskesiz gelen bir öğrenciden maske takmasını istedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Adı açıklanmayan öğrenci, bir başka öğrenciden maske alıp taksa da burnunu kapatmadı. Yaşlı profesör bunun ardından şekerle yüksek tansiyon hastası olduğunu ve Kovid-19'un kendisini öldürebileceğini söyleyip öğrenciyi uyardı. Ancak öğrenci maskeyle düzgün nefes alamadığını öne süren öğrenci, burnunu kapatmayı kabul etmedi.

15 dakika sonra öğrenciyi tekrar uyaran ancak sözünü dinletemeyen Bernstein, tahtaya "Maske yoksa ders de yok" yazarak istifa etti.

Profesör yaptığı açıklama şöyle konuştu:

O an 'Hava Kuvvetleri'ndeyken ülkemi korumak için hayatımı riske attım. Ancak pandemide maskesiz bir öğrenciye ders vermek için hayatımı riske atmak istemiyorum' dedim. Kovid-19 son haftalarda yayıldığı için daha fazla endişeleniyordum. Bu yüzden biraz rahatladım.

Georgia Üniversitesi adına konuşan Greg Trevor ise dersi alan öğrencilerin istifanın ardından başka bir akademisyenin dersine yerleştirildiğini açıkladı

 

Independent Türkçe, New York Post, NY Daily News

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU