Güney Afrika'da, çok sayıda mutasyona uğramış yeni koronavirüs varyantı tespit edildi

C.1.2 varyantının, diğer küresel varyantların mutasyon hızının iki katına yakın olduğu belirtildi

Fotoğraf: Unsplash

Güney Afrika'da C.1.2 adı verilen yeni bir koronavirüs varyantı tespit edildi.

Güney Afrika Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü ve KwaZulu-Natal Araştırma İnovasyon ve Sekanslama Platformu tarafından yayınlanan çalışmaya göre, C.1.2 varyantı ilk olarak bu yılın mayıs ayında bulundu.

Henüz hakem denetiminden geçmemiş olan makaleye göre, atası C.1'den ciddi anlamda başkalaşan virüs, diğer tüm varyantlardan daha fazla mutasyona uğramış durumda.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İlk olarak Güney Afrika'da tespit edilen C.1.2 varyantı sonrasında Birleşik Krallık, Çin, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Mauritius, Yeni Zelanda, Portekiz ve İsviçre'de de görüldü.

Bilim insanları tespit edilen sekansların C.1.2 varyantının Güney Afrika ve dünyadaki yayılımının yeterli düzeyde göstermemiş olabileceğini belirtiyor. Makalede Güney Afrika'da tespit edilen C.1.2 genomu sayısındaki aylık artışın ülkedeki Beta ve Delta varyantlarına benzerlik gösterdiği vurgulandı.

C.1.2 virüsünün mutasyon hızı da yılda 41,8 olarak tespit edildi ki bu diğer küresel varyantların mutasyon hızının iki katına yakın. 

Bilim insanları diğer varyantların belirli antikorlardan kurtulmasını sağlayan mutasyonların C.1.2'de de tespit edildiğini vurgularken bunların kombinasyonunun daha önce Alfa ve Beta varyantlarını geçirmiş hastaları bile etkileyebilecek hale geldiğini dikkat çekiyor.

 

Independent Türkçe, Euronews Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU