BTS, İngilizce şarkılar söyleme tercihine dair konuştu: "Başka alternatif yoktu"

Ünlü K-pop grubunun yakın zamanda yayımladığı parçalar tüm dünyada büyük yankı uyandırmıştı

BTS'in Dynamite parçasının müzik videosu yayımlandığı ilk yarım saatte 12 milyon kez izlenmişti (AFP)

Dünyaca ünlü K-pop grubu BTS koronavirüs pandemisinin kendilerini İngilizce şarkı söylemeye daha fazla yönlendirdiğini ve esasen bunun ideal bir tercih olmadığını belirtti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Billboard'a verdikleri röportajda BTS üyeleri bütünüyle İngilizce şarkılar söyleme konusunda farklı fikirlere sahip olduklarını ifade etti. Grubun lideri RM, BTS'in yakaladığı küresel başarıyı sürdürmek için "Başka bir alternatif yoktu" dedi. BTS'in yakın zamanda yayımladığı tamamı İngilizce sözlerden oluşan şarkıları Dynamite, Butter ve Permission to Dance epey beğeni toplamıştı. 

The New York Post'un haberine göre 28 yaşındaki Jin ise İngilizce şarkı söylemenin doğal hissettirmediğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

Okulda öğrendiğim İngilizce şarkıdakilerden çok farklıydı. Önce kafamdaki her şeyi silmem gerekiyordu.

Kovid-19 nedeniyle konser ve etkinlikleri iptal olan BTS görünüşe göre seslerini müzik endüstrisinin sıkıntılı döneminde daha gür duyurabilmek için şarkılarını biraz da zorunluluktan İngilizce seslendirmeyi tercih etti. 

Grubun en iyi İngilizce konuşan üyesi RM 2019'da Entertainment Weekly'ye verdiği röportajda Korece şarkılar söylemeye bağlı kalmaya bilinçli olarak öncelik verdiklerini söylemişti. 

Öte yandan yayımladıkları her albüm ve şarkıyla müzik listelerini alt üst eden grup listeleri manipüle ettiklerine yönelik eleştirilere de cevap verdi. Daily Mail'in bildirdiğine göre grubun üyeleri küresel başarının ve sadık hayran kitlesinin bu tür suçlamalar açısından kendilerini "kolay hedefler" haline getirdiğini söyledi.

 

Independent Türkçe, The New York Post, Daily Mail

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU