Oyun geliştiricilerine çağrı: Kuantum Oyun Hackathon'u QOyun'un başvuruları başladı

Online gerçekleşecek hackathon'un son başvuru tarihi 30 Ağustos

Yarışmaya  oyun yazılımı, oyun tasarımı veya kuantum teknolojilerinde deneyimli herkes başvurabiliyor (Unsplash)

İlki 2020’de düzenlenen Kuantum Oyun Hackathon’u QOyun’un ikincisi, 2021 versiyonuyla 3-4-5 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek.

QOyun Hackathon’u; tasarımcıları, oyun geliştiricileri ve kuantum teknolojileriyle ilgili kişileri bir araya getirerek birlikte kuantum oyunlar geliştirmelerine olanak sağlamayı amaçlıyor.

Monster Gaming Lab’in ana sponsorluğunda online gerçekleşecek hackathon’a son başvuru tarihi 30 Ağustos olarak belirlendi.

Hackathon'un başlangıcında katılımcılara açıklanan tema çerçevesinde ekipler üç gün süresince oyunlarını geliştirecek ve sunacak.

Etkinlik öncesinde ekiplerin veya ekip kurmak isteyen kişilerin birbiriyle tanışması için Discord uygulaması kullanılacak. Oyun geliştirme sürecinde soruları olan katılımcılara mentörler eşlik edecek.

Kuantum oyun nedir?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kuantum oyunlar, yalnızca eğitsel içerik barındıran oyunlar değil, temel oyun mekaniklerinde kuantum fiziğinin özelliklerini (süperpozisyon, dolanıklık, bağlamsallık vbg.) barındıran oyunlara deniyor.

Hackathon programı kapsamında kuantum oyunlar alanında deneyimli uzmanların yer aldığı "Let’s Talk Quantum Games" başlıklı bilgilendirme etkinliği de 28-29 Ağustos’ta online yapılacak.

Etkinliğin kayıtları, programın ve diğer bilgilerin de yer aldığı şu bağlantıdan yapılıyor.

Ödüller

QOyun Hackathon’ununda kazanan gruplara verilecek toplam ödül miktarı 6 bin TL olarak belirlendi. Birinciye 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL, üçüncüye ise bin TL veriliyor.

Geliştirilen oyunlar temaya uygunluk, yaratıcılık, tasarım, özgünlük, kuantumluk gibi kriterlere göre değerlendirilecek.

Hackathon’a katılımın ücretsiz olduğu ve oyun yazılımı, tasarım veya kuantum teknolojileri alanlarından bir veya birkaçında deneyimi olan herkesin başvurabileceği belirtiliyor.

Hackathon’a bireysel veya grup olarak başvurmak mümkün. Bireysel başvuran kişiler hackathon öncesinde ekiplerini Discord üzerinden oluşturabilecek ya da düzenleme kurulundan bu konuda destek alabilecek.

Etkinliğe grubuyla başvuracak kişilerin her bir grup üyesinin başvuru formunu doldurması ve Discord sunucusuna katılması gerekiyor.

 

DAHA FAZLA HABER OKU