Kuzey Kore'ye dair yeni iddia: Halktan Kim Jong-un'un sağlığı hakkında konuşmaması istendi

"Yetkililer, dedikodunun gerici bir eylem olduğunu söyledi"

Kim Jong-un'un yaklaşık 10 ila 20 kilo zayıfladığı düşünülüyor (Reuters / Kolaj: New York Post)

İddiaya göre Kuzey Kore'de halk, ülkenin lideri Kim Jong-un'un zayıflaması hakkında konuşmaması yönünde uyarıldı.

ABD yönetiminin desteklediği Özgür Asya Radyosu'nun (Radio Free Asia) Kuzey Koreli kaynaklara dayandırdığı habere göre yetkililer, Kim Jong-un'un sağlığı hakkında konuşulmamasını istedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Yetkililer, dedikodunun gerici bir eylem olduğunu söyledi" diyen ve adı açıklanmayan bir Kuzey Koreli, Kim Jong-un'un sağlık problemlerine dair hikayelerin halk arasında son dönemde yayıldığını öne sürdü.

Kaynak, yetkililerin ayrıca liderlerinin kilo kaybının bir sağlık sorunundan değil, koronavirüs salgınının yol açtığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle ülkenin ve halkın içinde bulunduğu zor durumdan kaynaklandığını söylediğini aktardı:

Yetkililer ilk kez, mahalle gözetleme birimleri aracılığıyla Kim Jong-un herhangi bir sağlık sorunu olmadığını resmi olarak açıklama ihtiyacı hissetti. Öte yandan bazı Kuzey Koreliler, Kim'in kilo vermesinin kötü bir şey olmadığını söyledi. Zira Kim'in kilo vermeden önceki hali, sağlığı için daha tehlikeli görünüyordu.

Özgür Asya Radyosu'na konuşan bir başka Kuzey Koreli de Sariwon kentinde yetkililerin, Kim Jong-un'un sağlığı hakkında konuşulmaması yönünde halkı uyardığını iddia etti.

Kim Jong-un, 24-27 Temmuz tarihleri arasında Kore Halk Ordusu'nun bir etkinliğine kafasının arkasında bir bandajla katılmıştı.

 

 

Bandaja ilişkin görüntüler sağlık sorunları dedikodularını hızlandırmış, temmuz sonlarındaysa bandajın gittiği ve bölgede yeşil renkte bir noktanın kaldığı görülmüştü.

 

Independent Türkçe, Özgür Asya Radyosu, NTV

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU