Yumurtadan iki nadir albino timsah çıktı: "Durumlarını bilmedikleri için hayatta kalmaları zor"

Hayvanat bahçesinden Sam Haught, "Bebekleri annenin yanına bırakamıyoruz çünkü yanlışlıkla onları yiyebilir" diye konuştu

Wild Florida, dünyada yaklaık 100 albino timsahı olduğu bildirdi (Wild Florida)

ABD'nin Florida eyaletindeki Wild Florida adlı hayvanat bahçesinde albino timsahların yumurtasından bebek albino timsahlar çıktı.

Hayvanat bahçesi yetkilileri, ebeveynlerin 27 yaşındaki yaklaşık 2,5 metrelik dişi Snowflake'le 16 yaşındaki yaklaşık 3 metrelik erkek Blizzard olduğunu ifade etti.

 

 

Snowflake nisan ayının sonlarında 18 yumurta bırakırken görevliler, daha iyi bir bakım için yumurtaları kuluçka makinesine yerleştirdi.  

Wild Florida geçen hafta yumurtalardan ikisinin çatladığını ve içlerinden albino timsahlar çıktığını duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Albino ebeveynlerimiz Snowflake ve Blizzard'la gurur duyuyoruz" diyen hayvanat bahçesinin kurucularından Sam Haught, albino timsahların güneşe fazla maruz kalınca ölebileceğini bu yüzden fazladan bakıma ihtiyaç duyduklarını söyledi:

Bu hayvanlar albino olduklarını bilmiyor ve derileri sebebiyle güneşin altında çok kolay yanıyor. Yani timsahlar bütün gün güneşin altında oturup güneşte yanarak kendilerini öldürebilir. Florida'da soğuk aylarda sıcak kalmalarını ve sıcak aylarda çok ısınmamalarını sağlamalıyız.

Albino timsahların gözlerinin de bozuk olduğunu kaydeden Haught, "Bebekleri annenin yanına bırakamıyoruz çünkü yanlışlıkla onları yiyebilir" dedi.

Albinizm, vücuttaki melanin üretiminde soruna yol açan çeşitli durumlar sonucu ortaya çıkıyor.

Öte yandan henüz adları konulmayan timsahlar ikilinin ilk yavruları değil. Snowflake geçen sene de yumurtlamış bir çift albino timsah daha dünyaya getirmişti.

 

Independent Türkçe, Daily Mail, Phys.org

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU