Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnsanların başına bomba yağdıranlardan olmadık, olmayacağız

"Geçmişinde soykırım, katliam izi bulunmayan bir devlet olarak gittiğimiz yerlerde dostlarımıza birlikte kazanmayı teklif ediyoruz"

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde İDEF’21 15'inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı Açılış Töreni'ne katıldı.

Konuşmasında fuarda imzalanan anlaşmalar ve protokollerin Türkiye'nin savunma sanayi alanında kendisine bir yer edindiğine işaret ettiğini belirten Erdoğan şöyle devam etti:

Türkiye savunma sanatyiinde geliştirdiği her türlü imkan ve kabiliyeti dostlarıyla paylaşmaktan memnuniyet duyan bir ülkedir.

NATO'nun önde gelen üyesi olarak savunma sanayiimizi geliştirerek dünya barışına katkı sağlayacağımıza inanıyoruz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Dünya beşten büyüktür sözünün haklılığını her gün görüyoruz"

Türkiye'de 2002 yılında sadece 62 savunma projesi yürütüldüğünü aktaran Erdoğan, "Bugün bu sayı 750'yi geride bıraktı. Başarısını sahada bilfiil ispat etmiş olan silahlı insansız hava araçlarının tasarımı, üretimi ve satışında dünyanın ilk 3-4 ülkesi arasında yer alıyoruz" diye konuştu.

Erdoğan konuşmasına şu ifadelerle devam etti:

Türkiye bir yerde bayrak gösteriyorsa tek gayesi orada barış, huzur, istikrar ve refahı sağlamaktır. Geçmişinde soykırım, katliam izi bulunmayan bir devlet olarak gittiğimiz yerlerde dostlarımıza birlikte kazanmayı teklif ediyoruz.

Asla sınırlarından on binlerce kilometre ötede terörle mücadele adı altında sivil-masum demeden insanların başına bomba yağdıranlardan olmadık, olmayacağız. Bir damla petrolü bir damla kandan değerli gören zihniyetin bizde karşılığı yoktur.

BMGK'daki çarpık yapıyı anlatmak için dile getirdiğimiz dünya beşten büyüktür sözünün haklılığını her gün görüyoruz.

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU