Tabancanın lazeriyle kedi oynatırken arkadaşını vurdu

Yaralı adam hakkında, ateşli silah edinerek kendi kefalet şartlarını ihlal ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu

Polis, 19 yaşında bir kadının, bir kediyle oynamak için ateşli silahın lazer görüşünü kullanırken kazara 21 yaşındaki bir erkeği tabancayla bacağından vurduğu apartmanın önünde beklerken (Videodan alınan ekran görüntüsü)

ABD'nin Wisconsin eyaletinde bir kadın, bir kediyle oynamak için tabancanın lazerini kullanırken yanlışlıkla arkadaşını vurdu.

The Associated Press, 19 yaşındaki kadın hakkında salı günü Wisconsin eyaletine bağlı Kenosha bölgesinde bir arkadaşını ziyaret ederken dikkatsizce silah kullandığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi. Tabancayı eve 21 yaşındaki bir adam getirmiş.

Bir tanığa göre içki içen 19 yaşındaki Jashanti Pleasant, tabancayı aldı, lazerini açtı ve "kedinin lazeri kovalaması için yere doğrulturken" yanlışlıkla tabancayı ateşledi.

The Kenosha News, silahı getiren adamın antrede durduğunu ve tabancadan çıkan mermiyle vurulduğunu bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Vurulan kişi kalçasından yaralandı. Daha sonra dışarı çıkıp, olay yerine çağrılan polisin kendisini bulduğu başka bir daireye gitti.

Kanamasının durdurulması için turnike uygulandıktan sonra hastaneye kaldırıldı. Yetkililer, onun durumuyla ilgili daha fazla ayrıntı paylaşmadı.

Yaralanan kişi hakkında, ateşli silah sahibi olmasını yasaklayan kefalet şartlarını ihlal etmekten suç duyurusunda bulunuldu. Ocak ayında bir evde kurşunların sıkıldığı bir olaya karıştığı için hakkında güvenliği ağır ve kasıtlı şekilde zincirleme olarak tehlikeye attığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulan adam, Haziran 2020'den beri kefaletle serbestti. Zanlı, ateş eden kişilerin eve ulaşmak için kullandıkları aracı sürüyordu.

Söz konusu kişiyi vuran kadın, tabancanın şarjörünün çıkarıldığını zannettiğini söyledi. Suç duyurusuna göre Pleasant, silahın "yanlışlıkla ateş aldığını" belirtti.

Polis raporunda, "Pleasant ateş ettiğinde şarjör tabancaya takılı olmasaydı, daha sonra tabanca bulunduğunda haznede mermi olmazdı" ifadelerine yer verildi.

Pleasant, adamdan özür dilediğini "ve adamın da kendisine sorun olmadığını söylediğini" belirtti.

Kadın kefaletle serbest bırakıldı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU