Sedat Peker: Bize düşen, mülteciler tarafından haksızlığa uğrayan gençlerimizi meşru müdafaa hakkımızı kullanarak korumaktır

Peker, Türkiye'de mültecilerle ilgili provokasyonlara karşı halkın dikkatli olması gerektiğini söyledi

Fotoğraf: Twitter

Organiz suç örgütü liderliğinden aranan Sedat Peker, Ankara'nın Altındağ ilçesinde, 10 Ağustos'ta iki grup arasında yaşanan bir kavgda 18 yaşındaki Emirhan Yalçın öldürülmesi sonrası Suriyelilerin evlerine yönelik saldırılara ilişkin yorumlarda bulundu.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Peker, öldürülen Emirhan Yalçın için şehit ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Altındağ'da yaşananlara ve provokasyonlara karşı halkın dikkatli olması gerektiğini söyleyen Peker, Suriyelilerin mallarının yağmalanmasını da kabul edilemez olduğunu belirtti.

Peker ayrıca, Türkiye'de Met isminde bir uyuşturucu maddenin satıldığını, bunu kullananlara enerji ve merhametsizlik duygusu verdiğini ve bu maddeyi kullananların sayısının artırılarak sokak olaylarının büyütülebileceğini iddia etti.

Peker, halkı tahrik etmek için daha büyük provokasyonların yapılacağını öne sürerek, "Bize düşen, mülteciler tarafından haksızlığa uğrayan kızlarımızı, gençlerimizi meşru müdafaa hakkımızı kullanarak korumaktır. Ancak yağma tarzı ya da toplumsal olaylardan da mutlaka kaçınmaktır. Kimsenin ekmeğine yağ sürmemeliyiz kardeşlerim. Akıllı olan, düşmanının planına safça davranarak asla hizmet etmez" dedi

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU