Altındağ'daki Suriyelilere yönelik saldırılarla ilgili 72 kişi daha gözaltına alındı

Gözaltına alınanların sayısı 148'e yükselirken yakalananlardan 66'sının suç kaydı bulunduğu belirtildi

Fotoğraf: Twitter @alicanuludag

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Altındağ ilçesinde 10 Ağustos'ta 18 yaşındaki mirhan Yalçın'ın Suriyeli bir göçmen tarafından bıçaklanarak öldürülmesinin ardından bölgede Suriyelilere yönelik saldırılarda alınan önleyici tedbirler sonucu güvenlik güçlerinin ikazlarına uymayan, sosyal medya üzerinden provokatif paylaşımlarda bulunan ve çeşitli suçlardan aranan 72 kişinin daha gözaltına alındığını bildirdi.

Ankara Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, dün yakalanan 72 kişiden 29'u hakkında idari işlem uygulandığı, 43'üyle ilgili adli işlem başlatıldığı kaydedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yakalananlardan 28'inin gasp, kasten yaralama, mala zarar verme, uyuşturucu madde imali ve hırsızlık gibi suçlardan kaydının bulunduğu ifade edilen açıklamada, konuyla ilgili çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Daha önce 76 kişi gözaltına alınmıştı

Daha önce Ankara Emniyet Müdürlüğünce, Altındağ'daki olaylara karışan ve sosyal medyada provokatif paylaşım yapan 76 kişi gözaltına alınmış, zanlılardan 38'inin yağma, kasten yaralama ve hırsızlık gibi suçlardan kaydının bulunduğu belirlenmişti.

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU