Öztrak: Bugün millete IBAN numarası atanlar, 10 gün önce Somali'ye 30 milyon dolar hibe ediyordu

CHP Sözcüsü Öztrak, sel ve yangın felaketlerinin ardından hükümetin yardım kampanyası başlatmasına tepki gösterdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Türkiye'nin güçlü bir Afetle Mücadele Stratejisi'ne ihtiyacı olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)



Öztrak, partisinin Tekirdağ İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin yaz aylarında peşi sıra yangın ve sel felaketleri yaşadığını, güneyin yangınlarla kavrulduğunu, kuzeyin ise sel felaketleriyle sarsıldığını belirtti.

Rize ve Artvin'den sonra, Kastamonu, Sinop, Samsun, Karabük ve Bartın'ı görülmemiş bir sel felaketinin vurduğunu anlatan Öztrak, "Özellikle Kastamonu Bozkurt ve Sinop Ayancık'ta büyük bir yıkım var. Çok sayıda can kayıplarımız var ve hala haber alınamayan yurttaşlarımız var. Acımız çok büyük" dedi.

Devletin böyle bir durumda milletiyle pazarlık yapmaması gerektiğini vurgulayan Öztrak, "300 bin benden 200 bin senden hem de faiziyle kredi' diyerek yapılan pazarlıkları artık kesinlikle duymak istemiyoruz. Vatandaşlarımızın maddi kayıpları tastamam telafi edilmelidir" ifadelerini kullandı.

"Bu kadar mı empatiden yoksunsunuz?"

Öztrak şöyle konuştu:

“Ama görüyoruz ki, Erdoğan ezberini bozmamakta kararlı. Her felakette olduğu gibi yapılan ilk iş millete IBAN numarası göndermek. Daha kayıplarımızın boyutunu öğrenemeden, acımızla yüzleşemeden , sabah uyandığımızda IBAN numarasıyla yüzleşiyoruz. Bu kadar mı empatiden yoksunsunuz? Bu kadar mı milletle bağınız koptu?Bugün millete IBAN numarası atanlar, 10 gün önce Somali’ye 30 milyon dolar hibe ediyordu. Her felakette milletin himmetine başvuracaksanız Allah aşkına; siz ne için varsınız?O zaman neden bu milletten vergi topluyorsunuz?"

"Biraz da yandaşlarınız fedakarlık etsin"

"Sel de olsa, salgın da olsa, yangın da olsa, o topladığınız vergilerden geçilmeyen köprülerin, yolların, uçulmayan havalimanlarının parasını yandaşlarınıza tıkır tıkır ödemeyi biliyorsunuz" diyen Öztrak, "Gün fedakârlık ve dayanışma günüyse biraz da bu yandaşlarınız fedakârlık etsin. Dayanışma buradan başlasın. Bunlara yapılan ödemeler, bu yıl askıya alınsın. Bütçede yaratılan imkân da tüm felaketzedeler için harcansın" diye konuştu.

Altındağ’da yaşanan olaylar

Ankara'nın Altındağ ilçesinde yaşanan olaylara da değinen Öztrak, şunları kaydetti:

"Bu ortamda tahrikler provokasyonlar da başlamıştır. Altındağ'da yaşananlar ciddi bir uyarıdır. Yaşamını yitiren gencecik evladımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Ailesine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz ama Suriyelilerin evlerine yapılan saldırıları kabul etmek de mümkün değildir. Ortada çok kirli bir senaryo var. Bu nedenle kimse tahriklere kapılmamalıdır"

"Bakalım memur sendikaları memurların hakkını koruyabilecek mi?"

Öztrak, kamu emekçilerinin toplu iş sözleşmelerinin görüşüldüğünü anımsatarak, "Kamuda çalışan işçilere ilk 6 ay için yüzde 12, ikinci 6 ay için yüzde 5 zam verildi. Bu verilen de az ama ardından memurlara yapılan ilk 6 ay için yüzde 5, ikinci 6 ay için yüzde 6 zam önerisi büyük tepki çekti. Bakalım memur sendikaları memurların hakkını koruyabilecek mi? Yoksa her yıl sergilenen müsamerede yine oyuncu mu olacak?" diye konuştu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU