Kılıçdaroğlu'ndan "sokakları tahrik ettin" iddiasına yanıt: Saray iktidarının tipik politikasıdır

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Ben bunu yapacaklarını tahmin ettim. Saray iktidarının tipik politikasıdır. Bir şeyi berbat ettin mi; hemen iftiralara, yalanlara başla ki kafalar karışsın. İnsanların dikkati, başka yere yönelsin" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Ankara’nın Altındağ ilçesinde Suriyelilere dönük saldırıların ardından olayları kışkırtmakla suçlanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu iddialara yanıt verdi.

Cmhuriyet gazetesinden İpek Özbey'e konuşan Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Ben bunu yapacaklarını tahmin ettim. Saray iktidarının tipik politikasıdır. Bir şeyi berbat ettin mi; hemen iftiralara, yalanlara başla ki kafalar karışsın. İnsanların dikkati, başka yere yönelsin. Tabii bize bu bilgiler geliyor, bundan dolayı bugün uyardım. 'Ne yaptığınızın farkındayım’ dedim. Halka da 'aman provoke olmayın’ dedim...

"Bu anlaşmadan, Milliyetçi Hareket Partisi’nin haberi var mı?"

CHP Lideri geçen hafta sosyal medyada yaptığı "Türkiye’ye gelen Afgan erkek grupları mülteci değil, onlar ABD’ye hizmet etmiş askerler. Erdoğan 'İyi finansmanla yenilerini alacağız’ söylemin bu gelen Afganlar için de geçerli mi?" paylaşımını hatırlatarak, "Bu paylaşımın ardından  kıyameti kopardılar. Şimdi ABD Dışişleri Sözcüsü 'Bu konu, Türk müttefiklerimizle -en üst düzeyler de dahil olmak üzere- tartıştığımız bir konu. Başkan Biden, tabii ki bunu muadili Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. Dışişleri Bakanlığı bunu çeşitli düzeylerde tartıştı. Şimdi esas olarak Savunma Bakanlığı’nın öncülük ettiği bir tartışma var. Her zaman yaptığımız gibi, bu tartışmaları gizli tutuyoruz, ancak Türkiye’nin önemli bir rol üstlenme konusundaki istekliliğini takdir ediyoruz’ diyor. Ne demek bu? Hani siz egemen güçlere karşıydınız, hani ülkemiz yol geçen hanı değildi, mülteci kampı değildi? Bir şey daha merak ediyorum, bu anlaşmadan, Milliyetçi Hareket Partisi’nin haberi var mı? Varsa kendisine 'milliyetçiyim’ diyen bir parti buna nasıl 'tamam’ der ve sessiz kalır. Eğer yoksa, bugün benim yaptığım konuşma ile haberleri oldu. Yorumlarını bekliyorum" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Ülkenin bekası için bu işi çözmek zorundayım"

Kılıçdaroğlu’na yöneltilen eleştirilerden biri de anket sonuçlarıyla ilgili oldu. "Anketlerde yüzde 70 oranında göçmen istemiyoruz sonucunu görünce politika değiştirdiği" iddia edildi. Kılıçdaroğlu, bu soruya da yanıt verdi:

Asla. Benim duruşum bellidir. İnsanlar uzun zamandır Saray 'stratejilerine’ maruz kaldıkları için, hiç tartışılmadan tek kişinin karar vermesini istiyorlar, bekliyorlar. Biz demokratız. Bizde tartışılır, raporlar çıkar. Sonunda da bir karar verilir. Ben herkesi dinledim, okudum. Kararım net. Ülkenin bekası için bu işi çözmek zorundayım. Ve kimse merak etmesin, huzur içinde çözeceğim. Hiç kimseyi mağdur etmeden ve en önemlisi de gerçek sorumlularla hesaplaşarak. Biz mağdurlarla, kurbanlarla hesaplaşmayacağız. Milletimizden sakin olmasını, sabretmesini istiyorum.

 

 

Cumhuriyet

DAHA FAZLA HABER OKU