AK Parti Sözcüsü Çelik: Yangın söndürmede, kapasite ve teknolojik açıdan dünyada önemli teşkilatlardan bir tanesiyiz

Orman yangınları konusunda dezenformasyon yapıldığını savunan Çelik, "Maalesef siyaset kurumu yangının söndürülmesi, vatandaşın yanında olması gibi hassasiyet göstermesi gerekirken bazı siyasetçilerin orman ateşine fitne ateşi kattığını gördük" dedi

Fotoğraf: AA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin büyük bir orman yangını tablosuyla karşı karşıya kaldığını söyleyen Çelik, "Ülkemizin 43 vilayetinde 260 adet orman yangını meydana geldi. Şimdiye kadar 256'sı kontrol altına alındı, 4 adet müdahale çabaları sürüyor" dedi.

Orman yangınlarına karşı Türkiye'nin daha önce çalışmalar yaptığını belirten Çelik, "Müdahale kapasitesi açısından geçmişte 40 dakika olan müdahale süresi 12 dakikaya inmiş durumda. Bunları daha da kuvvetlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çelik, orman yangınlarıyla ilgili dezenformasyon yapıldığını da savunara şunları kaydetti: 

Herhangi bir şekilde yalan haberlerin yayılmasına karşı güçlü bir duruş sergilemeliyiz diye hep söyledik. Maalesef siyaset kurumu yangının söndürülmesi, vatandaşın yanında olması gibi hassasiyet göstermesi gerekirken bazı siyasetçilerin orman ateşine fitne ateşi kattığını gördük.Selfie çektirip buraya müdahale edilmiyor diyerek göz göre göre yalan söyleyip fitne ateşini gördük. Dolayısıyla fitne ateşi ile mücadele burada devreye aldığımız bir konu. Tutup siyasetçi birisi sadece AK Partililere yardım ediliyor gibisinden en vahşi, en acımasız yalanları söyleyebiliyor.Devlet milletin devletidir. Doğrusu şuydu; yangın devam ediyor, mücadele devam ediyor, çıkmışlar siyasi tartışma, kurumlarla ilgili tartışma devam ediyor. Yangın bittikten sonra çıkarsınız eleştirilerinizi ortaya koyarsınız, biz de cevap veririz. Ama yangın devam ederken maalesef kuvvetimizi bölen, kendi içimizde provokasyon çıkarmaya çalışan bu yaklaşımlar ibretlik bir tablo ortaya koymuştur.

"Bütün Akdeniz kuşağı için tehlike söz konusu"

Diğer ülkelerde yaşanan yangınları da değerlendiren Çelik, "Bütün bir Akdeniz kuşağı için tehlike söz konusu. Bu sene farklı bir tablo ile karşılaştık" dedi.

Çelik, "Yangın söndürme açısından, kapasite, teknolojik açıdan havadan attığınız su miktarı açısından dünyada önemli teşkilatlardan bir tanesiyiz. Sebebi belli olmayan yangınlar, ihmal sebebiyle çıkan yangınlar söz konusu olabiliyor. Kapasitemizi nasıl arttırırız, bunun çalışmaları kesintisiz şekilde devam edecek" ifadelerini kullandı.

"Türkiye hiç kimsenin göçmen kampı değildir"

Son günlerde Afganistan'den gelen göçmen akını ve Türkiye'deki Suriyeli göçmenlerin durumu ile ilgili yaşanan tartışmalara da değinen Çelik, "Türkiye ölümden kaçan insanlara kucak açar. Bunun istismar edilmesine müsaade etmeyiz. Türkiye hiç kimsenin göçmen kampı değildir" dedi.

Çelik şöyle devam etti:

Birileri bu toprakları toplama kampı olarak düşünmesinler. Bu göç dalgası sözkonusu olmasın diye sayın Cumhurbaşkanımız Suriye içinde güvenli bir bölge oluşturulması için mücadele etti. O zaman bu projeye destek verilse bu insanlar yerlerini terk etmeyeceklerdi. Ölümden kaçan insanlara tarih boyunca olduğu gibi bugün de kucak açarız. Ama birilerinin bunu istismar etmelerine müsaade etmeyiz. Türkiye ne birilerinin dediği gibi transit geçiş noktasıdır ne de göçmen kampı değildir. Tarihten gelen insani yaklaşım söz konusudur. Ölümden kaçana sahip çıkacaksınız. Burasını göçmen kampı gibi hiçbir şekilde kabul etmeyiz. Bundan daha fazla göçü kaldıracak durumda değiliz. Muhalefetin iddia ettiği gibi bu para meselesi değildir. İnsanları hedef gösteren faşizan dile müsaade etmeyiz. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU