CHP: İktidarın dezenformasyonla mücadeleden kastı sosyal medyadaki muhalif sesleri susturmak

Onursal Adıgüzel: "Sosyal medyadaki dezenformasyonun bir gerçeklik olduğu, bununla mücadele edilmesi gerektiği aşikardır ancak gerçekten iddia edildiği gibi samimi bir mücadele gösterilecekse önce iktidarın kendi eteğindeki taşları dökmesi gerekmektedir"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adigüzel, iktidarın dezenformasyonla mücadeleden kastının sosyal medyadaki muhalif sesleri susturmak olduğunu savundu / Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, sosyal medyadaki dezenformasyonla samimi mücadele edilecekse önce iktidarın kendi eteğindeki taşları dökmesi gerektiğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Adıgüzel, yaptığı yazılı açıklamada, iktidarın sosyal medyanın düzenlenmesine ilişkin çalışma içerisinde olduğunu ancak geçen yıl TBMM'de kurulan Dijital Mecralar Komisyonunda bu konuya ilişkin herhangi bir çalışmanın gündeme gelmediğini kaydetti.

"Sansür ve baskıyı meşrulaştırma aracı"

Adıgüzel, "Açıklamalardan, söz konusu düzenlemenin sosyal medyadaki dezenformasyonla mücadele kapsamında yapılacağı ifade edilmektedir. Tıpkı geçen yıl TBMM'den geçen tartışmalı sosyal medya düzenlemesinde olduğu gibi AKP, bugün de Almanya'daki düzenlemeleri, kendi sansürü ve medya üzerinde baskıyı hedefleyen düzenlemesine yönelik meşrulaştırma aracı olarak kullanmaktadır" dedi.

İktidarın, dezenformasyonla mücadeleden kastının sosyal medyadaki muhalif sesleri, medya platformlarını susturmak olduğunu dile getiren eden Adıgüzel, sosyal medyanın bilinçlendirme gücünün AK Parti'yi rahatsız ettiğini ileri sürdü.

onursal.jpg
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, iktidarın üzerinde çalıştığı sosyal medya deüzenlemesi hakkında açıklama yaptı / Fotoğraf: AA

 

Adıgüzel, şunları kaydetti:

"Sosyal medyadaki dezenformasyonun bir gerçeklik olduğu, bununla mücadele edilmesi gerektiği aşikardır. Ancak dezenformasyonla gerçekten iddia edildiği gibi samimi bir mücadele gösterilecekse önce iktidarın kendi eteğindeki taşları dökmesi gerekmektedir. Bu ülkedeki dezenformasyonun en büyük kaynağı, halkın yardım çığlıklarını dış mihrakların oyunu diye yaftalayan, kendinden olmayan her muhalif sesi 'dış güçlerin ajanı/terörist' diye ilan eden zihniyetin ta kendisidir. AKP dezenformasyonun önüne geçmek istiyorsa halkın gerçek bilgiye şeffaf ve sağlıklı bir şekilde erişeceği bir sosyal medya için çabalamalı, sansürcü zihniyete bir an evvel son vermelidir"

"Eğer amaç gerçekten sosyal medyadaki dezenformasyonla mücadele etmekse, iktidarın samimiyetle şu soruları yanıtlaması gerekmektedir" diyen Adıgüzel, şu soruları yöneltti:

  • Sosyal medyada dezenformasyonu yayan kim? Dezenformasyonu yayan #havadanmüdahaleistiyoruz diye seslerini duyurmaya çalışan, "yanıyoruz, yardım edin" diyen halk mı? Yoksa bu ülkenin ana muhalefet partisini ve liderini provokatif paylaşımlarla hedef alan yandaş kalemşörler mi?
  • Sosyal medyada sözde şikayet ettiğiniz kutuplaşmanın taşlarını döşeyen kim? Bu kutuplaşmanın nedeni 20 yıldır ülkeyi yöneten iktidarın, kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı politikaları değil mi?
  • Geleneksel medyayı tek sesliliğe mahkum eden, vatandaşın geleneksel medya kanallarından haber alma hakkını elinden alan, vatandaşı sosyal medyadan haber almaya mecbur bırakan siz değil misiniz?

"Saray eliyle yapılacak bir düzenleme bu ülkeye bir fayda getirmeyecektir"

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, amacı vatandaşı, gazetecileri, bağımsız medya platformlarını susturmak, sindirmek olan her türlü düzenlemeye karşı çıkacaklarını ifade eden Adıgüzel, "Halkın her zaman için doğru bilgiye sağlıklı ve şeffaf bir şekilde ulaşabilmesi gerektiğini savunuyoruz. TBMM’nin, ilgili komisyon olan Dijital Mecralar Komisyonu’nun bertaraf edilerek, Saray eliyle yapılacak bir düzenleme bu ülkeye bir fayda getirmeyecektir" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU