Afganistan, Kandahar'da Taliban'a hava saldırısı düzenledi

Saldırıda 16 Taliban üyesinin öldürüldüğü açıklandı

Afganistan Savunma Bakanlığı ülkenin güneyindeki Kandahar vilayetinin Dand, Zirey, ve merkez ilçelerinde Taliban'a karşı hava saldırısı düzenlendiğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saldırıda 16 Taliban üyesinin öldürüldüğü ifade edilen açıklamada, 6 militanın da yaralandığı bildirildi. Açıklamada, saldırıda Taliban'a ait 6 sığınak, 3 motosiklet, çok sayıda silah ve mühimmatın imha edildiği kaydedildi.

Taliban, ülkenin kuzeyinde vilayet merkezlerini ele geçiriyor

ABD’nin Afganistan'dan çekilme kararı alması ve Afgan yönetiminin Taliban’la barış görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Taliban saldırıları hız kazandı.

Taliban, hazirandan itibaren onlarca ilçeyi ele geçirdikten sonra kuşatmaya aldığı vilayet merkezlerine yöneldi. Ülkenin İran sınırındaki Nimruz vilayet merkezi Zaranc, Taliban’ın ele geçirdiği ilk vilayet merkezi oldu.

Güneyde Helmand, kuzeydoğuda Badahşan, kuzeyde Samangan ve batıda Herat vilayet merkezleri de Taliban’ın şiddetli saldırıları altında.

Taliban, Afganistan topraklarının yüzde 80’den fazlasını kontrol ettiğini öne sürüyor.

Ülkenin kuzeyindeki Tahar vilayetinin merkezi Talukan, Sar-i Pul ve Kunduz vilayetlerinin merkezleri dün Taliban kontrolüne geçmişti. Örgüt önceki gün de ülkenin kuzeyindeki Cüzcan vilayetinin merkezi Şibirgan şehrini ele geçirmişti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU