Erkekler ve kadınlar karşı cinste en çok neyi çekici buluyor?

Kadınlar en çok partnerlerinin boyuyla ilgilenirken, erkeklerse partnerlerinin kilosuna dikkat ediyor

Araştırmada katılımcılar hem kendi hem de partnerlerinin vücutlarına ilişkin sorulara yanıt verdi (Pixabay)

Herkesin çekici bulduğu şeyler kişiden kişiye değişir ama yeni bir YouGov araştırmasına göre birçok heteroseksüel erkek ve kadın aynı belirli şeylere ilgi duyuyor.

Örgütün yıllık Vücut Algısı anketine göre kadınlar partnerlerinin boyuna daha çok önem verirken, erkeklerse daha çok partnerlerinin kilosuna dikkat ediyor.

Ankette 2 bin 200'den fazla Britanyalıdan hem kendi vücut tiplerini hem de hangi vücut tiplerinden hoşlandıklarını tanımlamaları istendi.

Her 10 katılımcıdan üçü vücutlarını "ortalama" olarak gördüğünü söylerken, 5'te biri de kilolu olduğunu düşündüğünü belirtti.

Buna ek olarak katılımcıların yüzde 6'sı vücutlarını şişman olarak tanımlarken, yüzde 13'üyse "balık etli" ifadesini kullandı. Ankete yanıt verenlerin 7'de biriyse zayıf olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erkeklerin ve kadınların fiziksel olarak birbirlerinde ne aradığına gelince, ankette kadınların yüzde 67'sinin kendilerinden daha uzun bir partneri tercih ettiği ortaya çıktı. Ayrıca katılımcıların yüzde 6'sı partneriyle aynı boyda olmak istediğini söylerken, sadece yüzde biri kendisinden daha kısa bir partnerden hoşlanacağını belirtti.

Buna karşılık, erkeklerin üçte birinden fazlası (yüzde 35'i) kendilerinden daha kısa bir partneri tercih ettiğini söylerken, yüzde 16'sı aynı boyda birinden hoşlanacaklarını ve yüzde 4'ü de daha uzun bir partner istediğini söyledi.

Genel olarak erkekler, kadınlara kıyasla partnerlerinin boyuyla ilgili bir tercihleri bulunmadığını söylemeye daha meyilliydi.

Kiloya gelince, erkeklerin 5'te biri (yüzde 22'si) kendilerinden daha zayıf partnerleri tercih ettiğini söylerken, aynı şeyi ifade eden kadınların oranı yüzde 15 oldu.

Kadınlarınsa, erkeklere kıyasla partnerlerinin kilosuyla ilgili bir tercihleri bulunmadığını söylemeye daha meyilli olduğu tespit edildi.

Anketin tam sonuçlarına buradan ulaşabilirsiniz.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU