Muğla ve Aydın'da 6 noktada orman yangınları devam ediyor

Muğla ve Aydın'daki orman yangınları devam ediyor. Yangınlara İspanya, Rusya, Azerbaycan ve İran'dan gelen uçaklar ile müdahale ediliyor. Ukrayna'dan gelen gece söndürme kabiliyeti olan 4 helikopterden 3'ü de Milas bölgesinde çalışıyor

Fotoğraf: AA

Türkiye'nin farklı yerlerinde çıkan orman yangınlarından bir kısmı sönerken Aydın ve Muğla'da 6 bölgede orman yangınlarıyla mücadele devam ediyor.

Muğla'da çıkan 5 yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

Yangın bölgesinde 6 uçak, 39 helikopter, çok sayıda arazöz, iş makinesi, itfaiye aracı, su tankeri ve TOMA ile çeşitli kurumlara ait araçlar kullanılıyor.

Bölgede binin üzerinde orman personeli görev yapıyor.

İspanya, İran, Azerbaycan ve Rusya'dan gelen uçaklar görev yapıyor

Kentteki yangın söndürme çalışmalarına Azerbaycan'dan bir helikopter ve uçak ile 300 itfaiye personeli, Rusya'dan 2 yangın söndürme uçağı, İran'dan bir yangın söndürme uçağı ve 2 helikopter ile İspanya'dan 2 yangın söndürme uçağı destek veriyor.

Yangınların kontrol altına alınması için yoğun çaba sarf ediliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Milas'ın Ören Mahallesi Fesleğen mevkisindeki orman yangınlarını da kontrol altına alabilmek için çalışma yürütülüyor.

Tahliye edilen mahallelerde kontrol altına alınan alanlarda soğutma çalışmaları sürüyor.

Bölgede gece de Ukrayna'dan gelen gece söndürme kabiliyeti olan 4 helikopterden 3'ü Milas ilçesinde çalışma yürüttü.

Günün ilk ışıklarıyla hava araçlarıyla da müdahaleye başlandı.

Kavaklıdere ve Menteşe ilçelerinde süren yangınlara da müdahale devam ediyor. Yatağan Hacıveliler Mahallesi'nde dün başlayan yangına ise ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor.

Çine'de yangın devam ediyor

Muğla'nın Yatağan ilçesinden Aydın'ın Çine ilçesinin Akçaova Mahallesi'ne ulaşan ve rüzgarın etkisiyle yeniden Yatağan ilçesine yönelen orman yangınını söndürme çalışmalarına havadan da destek veriliyor.

Sarp arazide devam eden yangına Orman İşletme Müdürlüğü ve Aydın Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin müdahalesi güçlükle sürüyor. Çalışmalara gönüllü vatandaşlarla Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı Özel Riskli Arama Servisinden 200 kişilik ekip de katkı sunuyor.

Bölgede 6 Ağustos Cuma günü öğleden sonra yangın çıkmış, ilk belirlemelere göre 500 hektar alan zarar görmüş, 6 mahallenin belirli bölümleri tahliye edilmişti.

Dalaman Havalimanı yakınlarındaki yangın söndürüldü

Muğla'da Dalaman Havalimanı yakınlarında çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Köyceğiz, Milas, Menteşe, Seydikemer, Kavaklıdere ve Yatağan ilçelerinde devam eden orman yangınlarına müdahale sürerken Dalaman Havalimanı yakınlarındaki Kuzpınar mevkisinde orman yangını çıktı.

Yangına 3 helikopter, 2 uçak ve karadan çok sayıda ekiple müdahale edildi. Ekiplerin yoğun çalışmasıyla kontrol altına alınan yangında 3 hektarlık alan zarar gördü. Bölgede soğutma çalışmasına başlandı.

 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU