İnsan dişli balık sahilcileri korkuttu

"Takma dişler buradan mı geliyor?"

Korkunç dişli balık (Facebook/Jennette's Pier)

ABD'nin Kuzey Karolina eyaletindeki Outer Banks'te bazı sahilciler, dişleri insan dişlerine benzeyen nadir bir balığa rastladı. Bu keşif internet kullanıcılarının da dikkatini çekti.

Nags Head'deki balık avlama tesisi Jennette's Pier'in salı günü Facebook'ta paylaştığı gizemli balığın fotoğrafında, 4 kiloluk yaratık ağzını açarak insanlarınkine benzeyen dişlerini sergiliyor. Balık söz konusu fotoğrafta, sanki diş protezi takmış gibi görünüyor.

Ağzında istiridye ve diğer avlarını ezmek için kullandığı birkaç sıra azı dişine sahip hayvanın, koyunbaşı balığı olduğu tespit edildi. Balığın, koyunbaşı ismini, ağzının koyun ağzına benzemesi sebebiyle aldığına inanılıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Koyunbaşı balıkları genellikle kayaların, iskelelerin, resiflerin ve hatta köprülerin yakınında bulunur. Siyah beyaz çizgileri nedeniyle "mahkum balığı" diye de bilinirler. Yerel basın kuruluşlarına göre, Kuzey Karolina akvaryumu yetkilileri bahse konu balığın yakalanmasının son derece zor ama tadının harika olduğunu söyledi.

Fotoğrafa "#bigteethbigtimes" (büyük dişler, olağanüstü derecede) başlığı yazılırken, koyunbaşının inci gibi beyaz alt ve üst diş sıralarını gösterdiği görülüyor.


Balığı yakalayan Martin isimli kişi, McClatchy News'e, ikiz erkek kardeşiyle pazartesi günü balığa gittiğini ve "dişlerle dolu bir ağızla" karşılaştığını söyledi. İskelenin müdavimlerinden olduğunu söyleyen Martin, balık tutmaya koyunbaşı yakalama umuduyla gelmiş.

McClatchy News, Martin'in "Oltayla mücadele edince çok iyi bir mücadele oluyor, gerçekten iyi bir av ve tadı da çok iyi" dediğini aktardı.

Balığın fotoğrafının yer aldığı Facebook paylaşımı, bin 200'ün üzerinde etkileşim alarak sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Yorumlarda kullanıcılar, gördüklerine inanmadıklarını dile getirdi.

Yorum yapanlardan Lisa Drouin Martin, "Takma dişler buradan mı geliyor?" dedi.

Charlene Turner isimli bir diğer kullanıcıysa, "Bu kadar çok dişe sahip olmaya bayılacak insanlar tanıyorum" dedi.

Helen Prager, "Bu balığın dişleri benimkilerden daha iyi" diye yazdı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU