Stranger Things'in 4. sezonunun yapımı neden bu kadar uzun sürdü?

Shawn Levy, 4. sezonun "yakında" geleceğini duyurmuştu

Shawn Levy, Kovid-19 pandemisinin Stranger Things'in 4. sezonunu mükemmel hale getirdiğini söylemişti (Netflix)

Dijital yayın platformu Netflix'in en popüler dizilerinden Stranger Things'in yürütücü yapımcısı Shawn Levy, 4. sezonun hazırlıklarının neden bu kadar uzun sürdüğü hakkında konuştu.

Dizinin üçüncü sezonu Temmuz 2019'da yayımlanmış, ancak 4. sezon Kovid-19 pandemisi sebebiyle bazı ertelemelerle karşılaşmış, çekimler Mart 2020'de durmuş ve Eylül 2020'de tekrar başlamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Stranger Things hayranları sabırsızlıkla Hawkins'e dönmeyi beklerken, Levy geçen hafta 4. sezonun "yakında" geleceğini duyurmuştu.

Yürütücü yapımcı son olarak bu hasretin sadece koronavirüs yüzünden yaşanmadığını söyledi.

“İnanın bana Matt, Ross (Stranger Things'in yaratıcıları Matt Duffer ve Ross Duffer) ve ben, gecikme yüzünden izliyeyicilerden daha çok üzülüyoruz" diyen Levy, gecikmenin nedenlerini şöyle açıkladı:

Bu gecikmenin nedeni koronavirüs kapanmalarının, Kovid-19 protokolleri sebebiyle yavaşlayan çekimlerin, sağlık önlemlerinin (bunlar gerekli) ve tesadüfen 4. sezonun açık ara farkla, yani gerçekten çok çok açık ara farkla, bütün sezonların en iddialısı olarak seçmemizin bir kombinasyonu.

Levy 4. sezonun yapımının geniş bir coğrafyaya yayıldığını, pek çok farklı lokasyonda çekim yaptıklarını ve bunun bir ilk olduğunu ifade etti:

Bütün bunları ayrıca, çekimleri yavaşlatan bir dünyada yapıyoruz. Bu yüzden bu kadar uzun sürüyor.

Yürütücü yapımcı dizinin mutfağında çok küçük bir grubun çalıştığını, her ayrıntıyı titiz bir şekilde kontrol ettiklerini ve bu yüzden de gecikmelerin yaşandığını sözlerine ekledi.

Stranger Things'te yangın

Öte yandan dizinin New Mexico eyaletine bağlı Albuquerque şehrindeki stüdyosunun dibinde çarşamba günü yangın çıktı.

 

 

Albuquerque İtfaiye Departmanı'ndan Tom Ruiz, ekiplerin yangını hızla kontrol altına aldığını ve hiç kimsenin yaralanmadığını açıkladı.

 

Independent Türkçe, Collider, Newsweek, Screen Rant

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU