Birleşik Krallık, Türkiye'yi yine kırmızı listede bıraktı

Birleşik Krallık’ın 'trafik ışığı sistemi'nde Türkiye yine kırmızı listede kalmaya devam etti

Birleşik Krallık Ulaştırma Bakanlığı, Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında oluşturduğu seyahat listesinde kırmızı listeye aldığı bazı ülkeleri listeden çıkardı. Ancak Türkiye kırmızı listede kaldı / Fotoğraf: Reuters

Birleşik Krallık Ulaştırma Bakanlığı, Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında oluşturduğu ve "trafik ışığı sistemi" adını verdiği seyahat listesinde güncelleme yaptı.

4 ülke “kırmızı liste”den “sarı liste”ye alındı

Bu listeye göre, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Katar, Hindistan ve Bahreyn, Birleşik Krallık’a gelecek İngiliz vatandaşları ve İngiltere'de oturum iznine sahip kişilere otelde zorunlu karantinanın uygulandığı kırmızı listeden, "sarı listeye" alındı.

Almanya, Avusturya, Slovenya, Slovakya, Letonya, Romanya ve Norveç ise "yeşil listeye" alındı.

Bu ülkelerden İ Birleşik Krallık’a gelen yolculara zorunlu karantina uygulanmayacak.

Ancak, bu ülkelerden gelecek kişilerin, yola çıkmadan önce ve varıştan iki gün sonra test yaptırma zorunluluğu devam edecek.

Öte yandan, Fransa'dan Birleşik Krallık’a gelen çift doz aşılılar ve 18 yaşından küçükler de karantinaya girmeyecek.

4 ülke, Türkiye’nin de yer aldığı “kırmızı liste”ye alındı

Meksika, Gürcistan, Mayotte Adası ve Fransa'nın denizaşırı topraklarından La Reunion Adası kırmızı listeye alınırken, Türkiye de kırmızı listede kalmaya devam ediyor.

Birleşik Krallık, mayıs ayı başında Türkiye'yi gelişlerde 10 gün otelde karantina zorunluluğu uygulanan "kırmızı liste”ye dahil etmişti.

Seyahat listesindeki güncellemenin pazar gününden itibaren geçerli olacağı açıklandı.

Kırmızı listede yer alan ülkelerden gelenlerin, bedelini kendileri ödeyerek 10 gün havalimanı yakınlarındaki otellerde kalmaları gerekiyor.

Seyahat listesinde yapılan son güncellemeye göre, daha önce 1750 sterlin ödenen zorunlu otel karantinası ücretleri ise 12 Ağustos itibarıyla 2 bin 285 sterline çıkarıldı.

 

Independent Türkçe, Dünya

DAHA FAZLA HABER OKU