Amazon'un Yüzüklerin Efendisi dizisinin yayın tarihi belli oldu

Merakla beklenen dizi, Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi serilerinde konu edilen olaylarından binlerce yıl öncesini anlatacak

Yüzüklerin Efendisi dizisisinin Game of Thrones'tan 4 kat daha maliyetli olacağı açıklanmıştı (IMDb)

Amazon Prime Video, J.R.R. Tolkien'in fantastik kitap serisine dayanan Yüzüklerin Efendisi (The Lord of the Rings) dizisinin yayın tarihini açıkladı.

Yüksek bütçeli dizi, 2 Eylül 2022'de yayına başlayacak.

Popüler yayın platformu, adı henüz belirlenmeyen dizinin Game of Thrones’un başarısına ulaşmasını umuyor. Aynı zamanda Netflix ve Disney Plus gibi rakip yayın platformuna karşı puan kazanmayı hedefliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Klasikleşen kitap serisinin televizyon haklarını 2017’de tahminen 250 milyon dolara (yaklaşık 2 milyon lira) satın alan Amazon, "Birinci Sezonun çekimlerinin pazartesi günü (bugün) Yeni Zelanda'da tamamlandığını" ifade etti.

Amazon Studios'un başkanı Jennifer Salke, "Dünya çapından izleyicilerimizi Orta Dünya'da yeni ve destansı bir yolculuğa çıkarmak için ne kadar sabırsızlandığımızı anlatamam!" dedi:

Yetenekli yapımcılarımız, oyuncu kadromuz, yaratıcı ve prodüksiyon ekiplerimiz daha önce anlatılmamış hikayeyi hayata geçirmek için Yeni Zelanda'da yorulmadan çalıştı.

Oyuncu kadrosunda Spartacus dizisindeki performansıyla tanınan Cynthia Addai-Robinson ve Game of Thrones’ta Eddard Stark'ın gençliğini canlandıran Robert Aramayo yer alıyor.

Yayın platformu diziden ilk görüntüyü de sosyal medyada paylaştı. İlk sezon bölümlerinin haftalık olarak yayımlanacağı belirtildi.
 


Merakla beklenen dizi, Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi serilerinde konu edilen olaylarından binlerce yıl öncesini anlatacak.


Independent Türkçe, AFP, ScreenRant

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU