Quentin Tarantino, Katil Doğanlar'ı neden hiç seyretmediğini açıkladı

Sinemacı, tartışmalı Woody Harrelson hicvinin orijinal senaryosunu kaleme almıştı

Quentin Tarantino, orijinal senaryoyu yazmasına rağmen, yönetmen Oliver Stone'la husumeti sebebiyle Katil Doğanlar'ı (Natural Born Killers) hiçbir zaman bütünüyle izlemediğini açıkladı.

Tarantino, Woody Harrelson ve Juliette Lewis'in tabloid gazetelerin bitmek tükenmek bilmeyen şekilde belgelediği bir cinayet çılgınlığına başlayan bir çift genç aşığı canlandırdığı 1994 yapımı filmde "eser sahibi" titrine sahip.

Stone, yazarlar Richard Rutowski ve David Veloz'la birlikte Tarantino'nun orijinal senaryosunu büyük ölçüde revize etmişti. Tarantino daha sonra, orijinal senaryosunu karton kapak kitap olarak yayımlamaya çalışması üzerine filmin yapımcıları tarafından dava edildi.

Yönetmenin nihayetinde orijinal çalışmayı yayımlamasına izin verildiyse de, Tarantino film versiyonunu defalarca kınadı ve hayranlarına filmi izlememelerini tavsiye etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Brian Koppelman'ın The Moment adlı podcast'ine katılan Tarantino, filmi "baştan sona" hiç izlemediğini açıkladı ve Koppelman'ın Stone'un senaryoyu fazlasıyla yanlış anladığı yönündeki iddiasına katıldı.

Tarantino, "Bu senaryoyla ilgili şeylerden biri, özellikle, sayfa üzerinde gerçekleştirmeye çalıştığım şeydi, yani onu okurken filmi görecektiniz" dedi.

Sonra şöyle oldum, neden (senaryomun) en azından yarısını yapmadı? Sanki adeta onun için yapılmıştı.

Stone, 2019'da IndieWire'a yaptığı açıklamada, senaryo için Tarantino'ya "çok para" ödendiğini belirterek, Tarantino'nun film vizyona girdiğindeki tutumuna katılmadığını söylemişti.

Stone, "Onun fikri? Evet, umursamadı ama hiç seyretti mi bilmiyorum" demişti.

Etrafta dolanarak öyle dedi ve bunun yapılacak doğru şey olduğunu düşünmüyorum. Ama bu birçok sorunumdan yalnızca biriydi. Her şeye rağmen iyi iş çıkardık.

Tarantino kısa süre önce, Kill Bill filmlerinde yer alan ve arkasında "Pussy Wagon" yazan aracını, sürerken insanların kendisini tanıması sebebiyle, emekliye sevk etmek zorunda kaldığını söylemişti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU