Milas Belediye Başkanı Tokat: Yangın kırsaldan sitelere doğru ilerliyor, hız alınamazsa istikamet termik santral

Tokat, bölgedeki yangının sitelere doğru yöneldiğini belirterek, "Maalesef hava müdahalesi yapmadığınız için yangın, siteleri tehdit eder bir hale geldi. Durum çok ciddi. Siteleri aştığı takdirde işimiz çok zor" dedi

Fotoğraf: AA (arşiv)

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, bölgedeki yangının durumuna ilişkin son bilgileri paylaştı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Tokat, "Uyarıyoruz; Burada kritik bir noktadayız. Yangın kırsaldan çıkıp sitelere doğru ilerliyor. Yarın özellikle hava desteği tam anlamda sağlanarak bu feci yangının beli karılmalı. Çünkü bu hız alınamazsa üzülerek söylüyorum ki istikamet Termik santral!" dedi.

Bir video açıklama da yayımlayan Tokat şunları kaydetti:

Çökertme ile Türkevler arasındaki Geren mevkiği olarak bilinen siteler bölgesindeyiz. Maalesef hava müdahalesi yapmadığınız için yangın, siteleri tehdit eder bir hale geldi. Yangının olduğu yerle siteler arasında kalın bir hat oluşturmaya çalışıyoruz. İş makineleri burada açmaya çalışıyor. Bütün ikmal araçları burada konuşlandırıldı. Burası kritik bir nokta. Eğer burada yangını durduramazsak bu rüzgarın etkisiyle hem Açkaya hem de Türkevler tarafına bu yangını kaçırmak durumunda kalabiliriz. Bu durumda termik santralle yüz yüze kalacağız demektir. Yarın ivedi olarak bu hava müdahalelerini yapıp eksiğimizi tamamlamamız gerek. Durum çok ciddi. Siteleri aştığı takdirde işimiz çok zor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU