AK Parti'li Çelik: Yanan alanların inşaata açılması gibi şeyler asla söz konusu değil

Yangın konusunda büyük bir dezenformasyon olduğunu savunan Çelik, "Yalan haberleri bazı siyasilerin yayması son derece ayıp oluyor" dedi

Fotoğraf: AA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Çukurova ve Karaisalı ilçe sınırlarındaki tarlada başlayıp ormanlık alana sıçrayan yangın bölgesinde incelemelerde bulunmasının ardından gazetecilere açıklama yaptı.

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Çelik, kahraman Orman Teşkilatının yangına anında müdahale etmeye başladığını söyledi.

Yangına karşı büyük bir mücadele verildiğini söyleyen Çelik, tüm imkanların seferber edildiğini aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Yalan haberleri bazı siyasilerin yayması son derece ayıp oluyor"

Çelik, doğru olmayan haberlerin, yangınları söndürmede görevli insanların moralini bozduğunu söyledi.

"Yalan haberleri bazı siyasilerin yayması son derece ayıp oluyor" diyen Çelik şöyle devam etti:

Bu kahramanca mücadeleyi veren, canını riske atan arkadaşlarımızın da sadece moralini bozuyor. 'Efendim, bu ormanlar yandıktan sonra bunlar yapılaşmaya açılacak.', bunların hepsi yalan. Ne için yapılıyor bu mücadele? İnsanımızın canını, 'Yeşil Vatan'ı korumak için yapılıyor. Hayvanların, bitkilerin, ağaçların canını, toprağı, suyu korumak için yapılıyor. Şu anda arkadaşlarımız bir yandan yangın ateşiyle mücadele ederken diğer yandan da fitne ateşiyle mücadele ediyor. Allah'a şükür ki çok sayıda arkadaşımız, farklı gruplardan, partilerden bu mücadeleye destek veriyor ama maalesef zaman zaman birileri çıkıyor, genel başkan sıfatı da taşısa bu yalanı söylüyor. Bunu yapmamak, sorumlu davranmak lazım. Burada canla başla bir mücadele veriliyor. 

Yananan ormanlık alanların imara açılacağı iddialarını da değerlendiren Çelik, "Yanan alanların inşaata açılması gibi şeyler asla söz konusu değil" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU