Çavuşoğlu, Muhittin Böcek'in açıklamalarını eleştirdi: Dürüst bir cümle olmadı maalesef, yakıştıramadığımı kendisine de söyledim

Gündoğmuş ilçesindeki yangına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çavuşoğlu, "Hava kararmadan sabahtan beri olduğu gibi tüm imkanlarımızla mücadele ediyoruz" dedi

Fotoğraf: AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, tedbir amaçlı tahliye çalışmalarının devam ettiği Antalya'nın Gündoğmuş ilçesinde incelemelerde bulundu.

Bakan Çavuşoğlu, Bayraktepe'de gazetecilere yaptığı açıklamada, yangınlarla ilgili etkin çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Bir gazetecinin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in Gündoğmuş'a helikopter gönderilmediği yönündeki sözlerini hatırlatması üzerine Çavuşoğlu, "Doğru bilgi değil, dürüst bir bilgi olmadı maalesef. Kendisinin de bildiği halde, kendisi de bana 'ata dostum' der, ata dostum olduğu halde yakıştıramadığımı kendisine de söyledim" dedi.

Yangına yakın yerleşim bölgelerini olası bir tehdit ihtimaline karşı önceden boşalttıklarını aktaran Çavuşoğlu, her mahallede bu önlemi aldıklarını bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çavuşoğlu, Akseki ilçesinde tahliye edilen bir mahallede sonradan 82 yaşındaki bir kişinin cenazesine ulaşıldığını belirterek, şunları kaydetti:

Amcamız unutulmuş ya da uyuyordu. O amcamız vefat etti. Yine Manavgat'ta 2 vatandaşımız karı koca vefat etti, 2 şehidimiz de var. Antalya için söylüyorum. Sonuçta vatandaşlarımızın canı her şeyden önemli. Mal, mülk hepsi geri gelir. Evleri yapıyoruz, hayvanlarını geri veriyoruz, küçükbaş, büyükbaş fark etmez. Ağaç, tarım her türlü tespiti yapıyoruz. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılıyoruz.

Çavuşoğlu, Gündoğmuş'a helikopter gönderilmediği iddialarına ilişkin, "Buraya helikopter göndermiyorlar diyorlar ama 7 tane helikopter burada çalışma yapıyor. Yangın çıktığında helikopter gönderdi" dedi.

Karaismailoğlu: Yalan yanlış bilgilerle arkadaşlarımızın moralini bozmaya hiç kimsenin hakkı yoktur

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da ekiplerin bölgede yoğun şekilde çalışma yaptığını söyledi. İlçede incelemelerde bulunduklarını anlatan Karaismailoğlu, "Kent merkezine yaklaşmış olan yangın bertaraf edildi, kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları devam ediyor" diye konuştu.

Hummalı bir çalışma yürütüldüğünü anlatan Karaismailoğlu, "Binlerce çalışanımız burada cansiparane çalışıyor, adeta savaşıyor. Hiçbir derdi olmayanların, oturdukları yerden dezenformayon yaparak, yalan yanlış bilgilerle arkadaşlarımızın moralini bozmaya hiç kimsenin hakkı yoktur" açıklamasında bulundu.

Gündoğmuş tahliye ediliyor

Antalya'nın Gündoğmuş ilçe merkezinde, orman yangınları nedeniyle tedbir amaçlı tahliye edilmeye başlandı.

Alevler ilçe merkezini de tehdit ettiği için tedbir amaçlı ilçenin boşaltılmasına yönelik cami hoparlöründen anonslar yapıldı. Bölgede görev yapan jandarma ve polis ekipleri de tahliyelerin hızlı şekilde gerçekleştirilmesi için çaba sarf ediyor.

Bazı vatandaşlar kendi imkanlarıyla evlerinden ayrılıyor. İlçede yardım faaliyetlerini sürdüren Kızılay, AFAD, Antalya Büyükşehir Belediyesi gibi kuruluşlar da ekipmanlarını topladı.

İlçe merkezine doğru ilerleyen alevlere havadan ve karadan müdahale ediliyor. Kontrol altına alınan bazı bölgelerde ise soğutma çalışması başlatıldı.

Alevlerin esir aldığı Gündoğmuş ilçesinde yetkililere seslenen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Ne olur buraya uçak gönderin, helikopter gönderin. Bütün yetkililere sesleniyorum; yanıyor insanlar!" demişti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU