Konya'da bir evde 7 kişinin cesedi bulundu

Polis ekipleri, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı

Fotoğraf: AA

Konya'da bir evde silahla vurulmuş 7 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

AA'nın haberine göre, merkez Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Enbiya Sokak'ta bir evde 7 kişinin ölü bulunduğu ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Eve giren sağlık ekipleri, 7 kişinin de yaşamını yitirdiğini belirledi.

İlk bilgilere, ölen kişilerin silahla vurulduğu öğrenildi. Olay yerinde incelemesini sürdüren polis ekipleri, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Ev ateşe verildi

Evde çıkan yangın söndürülürken, cansız bedenlerine ulaşılan kişilerin Yaşar Dedeoğlu, Barış Dedeoğlu, Serpil Dedeoğlu, Serap Dedeoğlu, İpek Dedeoğlu, Metin Dedeoğlu ve Sibel Dedeoğlu olduğu tespit edildi.

Ailenin avukatı: Defalarca uyardık

Ailenin avukatı Abdurrahman Karabulut ise sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, "Alçaklar müvekkillerimi katlettiler,defalarca uyardık. Üçü kadın 7 kisiyi katlettiler" dedi

Twitter hesabından açıklama yapan İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, şunları söyledi:

"Konya Meram’da 12 temmuzda saldırıya uğrayan aile. Tutuklular tahliye edilmiş ve kendileri hakkında ‘koruma kararı’ verilmişti. İşte, onlar daha önce saldırdıkları aileyi katletmişler. İHD olarak olayın takibindeydik. Çok üzgünüz. Ailenin genç ferdi, ‘abla biz çok korkuyoruz’ demişti.

Dedeoğulları ailesine en son 12 Mayıs akşamı komşuları ve komşularının akrabalarının bulunduğu 60 kişilik grup tarafından taşlı, sopalı ve bıçaklı saldırı düzenlemişti. Saldırının olduğu akşam evde bulunan 4’ü kadın 7 kişi vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. Saldırının ardından tutuklanan 10 kişi tahliye edilmişti. Ailenin Kürt kökenli olduğu ve bu nedenle saldırıya uğradığı iddia edildi

HDP'den açıklama

Halkların Demokratik Partisi ise saldırıya ilişkin yaptığı açıklama şunları kaydetti:

Partimiz, Konya’da yaşanan son derece vahim ve korkunç katliamı yakından takip etmekte ve olayın bütün boyutlarıyla anlaşılması için girişimlerini sürdürmektedir. Konya il yönetimimiz başta olmak üzere yerel parti yapımız konuyla ilgilenmektedir. Merkez Yürütme Kurulumuz Eş Genel Başkanlarımızın çağrısıyla Genel Merkezimizde tekrar toplanıyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU