Biden insanlara aşı için para teşviği verilmesini istedi; aşı olmayan hükümet çalışanlarına test zorunluluğu getirildi

Biden, Delta varyantı nedeniyle özellikle aşılanmamış kişiler arasında artan vakaların ardından isteksiz insanları aşı olmaya yöneltmeye çalışıyor

Joe Biden, başkan seçilmesinin ardından geçtiğimzi yıl aralık ayında ilk doz aşısını kameralar karşısında olmuştu / Fotoğraf: AFP

ABD Başkanı Joe Biden, yerel hükümetleri koronavirüse karşı aşı olmaları için insanlara para ödemeye çağırdı ve aşı olmayan devlet çalışanlarına düzenli test, maske zorunluluğu ve seyahat kısıtlaması gibi kurallar açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Biden, Delta varyantı nedeniyle özellikle aşılanmamış kişiler arasında artan vakaların ardından isteksiz insanları aşı olmaya yöneltmeye çalışıyor.

ABD, elinde oldukça fazla aşı olmasına rağmen diğer gelişmiş ülkeler arasında aşılamada daha yavaş kalıyor. Beyaz Saray'ın emin olmayan insanları aşılanmaya yönlendirme çabaları aşı karşıtı yorumlar, yanlış bilgiler ve siyasi ayrımlar nedeniyle aksası.

Eyalet çalışanları eğer aşı olduklarının kanıtını sunmazlarsa haftalık ya da iki haftada bir koronavirüs testine tabi olacaklar ve seyahatlerine kısıtlamalar getirilecek.

ABD Başkanı Joe Biden'in Sağlık Başdanışmanı ve ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, geçtiğimzi günlerde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının giderek arttığını ve aşı karşıtlarının ülkeyi “gereksiz bir çıkmaza” götürdüğünü söylemişti.

Günlük Kovid-19 aşılamalarını takip eden ABD Hastalık Koruma ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) son verilerine göre ülkede ilk doz aşı yaptıranların oranı yüzde 56,8, ikinci doz aşı olanların oranı da yüzde 49,1 civarında bulunuyor.

 

Reuters, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU