ABD'de aşı karşıtları üzerinde "tıbbi tiranlık" yazan dev bir şırıngayı ateşe verdi

"Dünya nüfusuna korku, zorlama ve tehditle dayatılan sahte tanrıyı kelimenin tam anlamıyla yaktık"

Etkinlik, uzmanların ABD'de koronavirüse karşı sürü bağışıklığı kazanılmasının mümkün görünmediğini açıklamasından birkaç gün önce düzenlendi (Eric Moustos / Facebook)

ABD'de Kovid-19 aşısı karşıtlarının düzenlediği eylemde dev bir şırınga yakıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Utah eyaletinde 30 Nisan'da gerçekleşen "Özgürlük Gecesi" adlı etkinlikte, üzerinde "tıbbi tiranlık" yazan dev bir şırınga, üzerinde "Biyolojik tehlike" yazan aşı kapsülü benzeri bir yapıyla birlikte ateşe verildi.

Etkinliği düzenleyen eski polis memuru Eric Moustsos, geceye ilişkin fotoğraf ve videoları Facebook üzerinden 10 binden fazla takipçisiyle paylaştı.

Eski polis memuru, Salt Lake City bölgesinde düzenlenen etkinliğin videolarını YouTube aracılığıyla da yayımladı. YouTube'daki video açıklama kısmında Moustos "Gecenin en önemli anlarından beri dev şırıngayı yaktığımız andı. Dünya nüfusuna korku, zorlama ve tehditle dayatılan sahte tanrıyı kelimenin tam anlamıyla ateşe verdik" ifadelerini kullandı.
 


Her yıl düzenlenen LGBTQ Onur Yürüyüşü'ne katılmayı reddetmesi nedeniyle Moustos'un Salt Lake City Polis Teşkilatı'ndaki görevi 2015'te askıya alınmış, bundan kısa süre sonra da kendisi teşkilattan istifa etmişti.

Etkinlikte ayrıca ülkedeki Kovid-19 tecritleri nedeniyle işleri kötüleşen işletme sahiplerinin olumsuz deneyimlerine yer verilen "Non-Essential" adlı bir kısa belgesel de izletildi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) verilerine göre aşılanma oranları eyalette epey düşük. Nüfusunun yalnızca yüzde 25'inin koronavirüs aşısı yaptırdığı Utah, ülke genelinde aşılama oranı en düşük olan üçüncü eyalet konumunda.



Independent Türkçe, Salt Lake Tribune, VICE

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU