AB yaz sonuna kadar yüzde 70 çift doz aşılama oranını tutturmaya doğru ilerliyor

Avrupa Komisyonu sağlıktan sorumlu üyesi Stella Kyriakides, tahmini hesaplamaların AB'nin yüzde 70 hedefine yazın sonunda ulaşacağını gösterdiğini belirtti

Avrupa Komisyonu sağlıktan sorumlu üyesi Stella Kyriakides AB bloğunda yetişkinlerin en az %70'inin bir doz aşı olduğunu ve yüzde 57'sinin tamamen aşılandığını ifade etti / Fotoğraf: Reuters

Avrupa Komisyonu, 18 yaş üstü ilk doz aşısını olanların oranı göz önüne alındığında AB'nin yaz sonuna kadar yetişkin nüfusun en az yüzde 70'ini iki doz aşılama hedefini tutturmaya doğru ilerlediğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Avrupa Komisyonu sağlıktan sorumlu üyesi Stella Kyriakides AB bloğunda yetişkinlerin en az %70'inin bir doz aşı olduğunu ve yüzde 57'sinin tamamen aşılandığını ifade etti. Kyriakides, tahmini hesaplamaların AB'nin yüzde 70 hedefine yazın sonunda ulaşacağını gösterdiğini belirtti.

AB'nin aşı programı İngiltere ve ABD'ye kıyasla teslimatlarda yaşanan gecikmeler gibi nedenlerden dolayı başlarda yavaş ilerliyordu. AB, özellikle AstraZeneca'dan siparişlerin gecikmesinin ardından şirkete karşı yasal süreç başlatmıştı.

Ancak ikinci çeyrekten itibaren özellikle Pfizer-BioNTech öncülüğünde AB'ye aşı tedariği sert bir şekilde hızlandı. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen AB'nin aşılamada artık dünya liderleri arasında olduğunu ifade etti.

Leyen, "Aşılamanın hızlanması başarıyla gerçekleşti ancak bu çabaları sürdürmemiz gerek. Delta varyantı çok tehlikeli. Bu nedenle imkanı olan herkesi aşı olmaya çağırıyorum; kendi sağlıklarını ve diğerlerini korumaları için" dedi.

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU