Ölümün böylesi: Twitter'daki kullanıcı adını satmadığı için polise baskın yaptırdılar

60 yaşındaki adam yaşamını yitirdi

 Mark Herring'in üç çocuğu ve 6 torunu vardı (Corinna Fitch)

ABD'de geçen yıl Mark Herring adlı adam, Twitter hesabını isteyen kişilerin sahte ihbarda bulunmasıyla yapılan polis baskınında kalp krizi geçirerek öldü.

Herring'in adresini sohbet uygulaması Discord üzerinden paylaşan 20 yaşındaki Shane Sonderman, çarşamba günü 5 yıl hapis cezası aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Olayla ilgili detaylar, Sonderman'ın duruşmasıyla ortaya çıktı.

@Tennessee kullanıcı adının sahibi Herring, hesabı Mart 2007'de açmıştı. Kızı Corinna Fitch, babasının Tennessee eyaletini çok sevdiği için bu adı seçtiğini söyledi. Fitch, Herring'in 4 bin dolara (yaklaşık 35 bin TL) kadar varan satın alma tekliflerini geri çevirdiğini kaydetti:

Gülüp geçer ve 'Hesabı satmıyorum' derdi.

Ancak kullanıcı adını isteyen Sonderman ve Birleşik Krallık'ta yaşayan bir çocuk, 27 Nisan 2020'de 60 yaşındaki Herring'in ölümüne yol açtı.

Sonderman, Discord'da Herring ve ailesinin hem isimlerini hem de adreslerini paylaştı. Mahkemede adı "C.B." olarak geçen Britanyalı 18 yaşın altındaki çocuk ise polisi arayıp Herring'in adresini verdi. C.B. adreste bir kadının öldürüldüğü ve polis ekipleri olay yerine gelirse bomba patlayacağı yönünde sahte ihbarda bulundu.

 

 

Bombadan korkan polis memurları olay yerine geldiğinde, bilgisayar programcısı Herring'in bahçedeki çite tırmanarak dışarı çıkmasını istedi. Ancak bunu yapamayan Herring çitin altından geçmeye çalıştı. Savcılar, Herring'in daha sonra yere yığıldığını bildirdi.

Herring hastaneye kaldırılsa da aynı gece yaşam savaşını kaybetti. Yaşlı adamın kalp krizi sebebiyle öldüğü açıklandı.

Öte yandan Sonderman komplo kurduğu için 5 yıl hapis cezası alsa da C.B.'nin ABD'ye iade edilip edilmeyeceği konusunda bir bilgi verilmedi.

Sonderman'ın avukatı Bryan R. Huffman, daha az bir ceza talep ettiğini ancak 5 yılın adil olduğuna inandığını ifade etti:

Sonderman, pişman olduğunu ve Herring'in ölümünden duyduğu üzüntüyü pek çok kez dile getirdi.

Savcılar, Sonderman ve ortaklarının kullanıcı adı sebebiyle en az 5 kişiyi hedef aldığını söyledi. Bu kişilerin, reddedenlerin telefonlarını defalarca aradığı, bunlara kısa mesaj gönderdiği, evlerine yemek siparişi verdiği ve yangın ihbarı yaptığı kaydedildi.

 

Independent Türkçe, New York Times, Washington Post

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU