ABD'li milyarder Jeff Bezos ve beraberindekileri taşıyan araç uzaya fırlatıldı

Bezos ve beraberindekiler kısa süren uzay yolculuğunun ardından Dünya’ya döndü

ABD'li e-ticaret devi Amazon'un kurucusu Jeff Bezos beraberindeki 3 kişi, Blue Origin şirketinin geliştirdiği New Shepard aracıyla Teksas'ın batısından uzaya fırlatıldı.

Mürettebatının tamamı sivillerden oluşan ve pilotsuz yapılan uçuş, tarihte bir ilk olma özelliği taşıyor.

 

_119494569_e6swj4jxsaaxfhk (1).jpg
Fotoğraf: Blue Origin

Türkiye saatiyle 16:12'de uzaya fırlatılan araç, kısa süren uzay yolculuğunun ardından Dünya’ya döndü.

Uçuşta Bezos'a kardeşi Mark Bezos'un yanı sıra Amerikalı kadın havacı 82 yaşındaki Wally Funk ve Somerset Capitals Partner şirketinin üst yöneticisinin 18 yaşındaki fizik öğrencisi oğlu Olivier Deamon eşlik etti.

 

20210720_2_49284724_67206587.jpg
Fotoğraf: AA

 

Oliver Deamen uzaya gidecek "en genç", Funk ise "en yaşlı" kişi oldu.

100 milyon dolar değerinde bilet satışı

Bezos, Blue Origin'in gelecek uzay uçuşlarına talebin çok fazla olduğunu vurgulayarak, şirketin gelecek uçuşları için yaklaşık 100 milyon dolar değerinde bilet sattığını aktardı.

Biletlerin fiyatına ilişkin bilgi vermeyen Bezos, Blue Origin'in uzaya bu yıl 2 yolcu uçuşu daha düzenlemeyi planladığını kaydetti.

İngiliz iş adamı Sir Richard Bronson da 11 Temmuz'da şirketi Virgin Galactic'in geliştirdiği araçla uzayın başladığı nokta olarak kabul edilen yerden 100 kilometre yüksekliğe seyahat etmişti.

Branson dahil 6 kişiyi taşıyan Unity-2 uzay aracı, ABD'nin New Mexico eyaletinden fırlatılmış, araç Branson ve beraberindekilerle sorunsuz şekilde yeryüzüne inmişti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU