Melih Bulu’nun yerine Boğaziçi’ne vekaleten atanan rektör Mehmet Naci İnci, Can Candan'ın görevine son verdi

Candan, vekil rektörün kendisine ilettiği yazıyı sosyal medya hesabından paylaştı

Fotoğraf: YouTube

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle görevden alınan Melih Bulu'nun yerine Boğaziçi Üniversitesi'ne vekaleten atanan Mehmet Naci İnci, öğretim görevlisi Can Candan'ın işine son verdi.

Can Candan, İnci tarafından kendisine gönderilen yazıyı sosyal medya hesabından paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Candan, paylaşımında "Bugün bana 2007'den bu yana öğretim görevlisi olarak çalıştığım Boğaziçi'ndeki görevime, ders verdiğim bölüm ve fakültenin görüşü alınmadan vekaleten son verdiğine dair bir yazı göndermiş. Sizlerle paylaşıyor, yorumunu ve değerlendirmesini de sizlere bırakıyorum” ifadelerini kullandı.

Yazıda ise şu ifadeler yer buldu:

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun mülga 32. maddesi gereğince 16.07.2007 tarihinde Üniversitemize öğretim görevlisi olarak atandığınız, daha sonraki yıllarda ise görev sürenizin yenilenmediği anlaşılmıştır. Görev sürenizin 15.07.2021 tarihi itibariyle sona ermiş olması, bu güne kadar Üniversitemize yeniden atanmanız konusunda herhangi bir müracaatta bulunmamanız, ayrıca 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 36/3 maddesinde Öğretim Görevlileri için öngörülen on iki saat ders verme yükümlülüğünün yalnızca altı saatini yerine getirebilmeniz nedeniyle görevinize devam etmenizde yarar bulunmadığı değerlendirilmiştir.

YÖK, Bulu'nun görevden alınmasının ardından vekaleten Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mehmet Naci İnci'yi rektör olarak atamıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU